Skidsemester i Sverige - Boka våra skidorter

Dags att boka din skidsemester i Sverige? Då hittar du alla våra skidorter här. Hos oss på Bengt-Martins hittar du skidresor till drygt 12 olika skidorter runt om i Sverige. Vi hjälper dig att skräddarsy din skidresa så att hela familjen har roligt på skidor!

Att boka en skidsemester till fjällen har för många familjer blivit en lång och härlig tradition. Att fira jul i de svenska fjällen med nyfallen snö har blivit en självklarhet och många kan inte tänka sig julen på någon annat sätt. Att släppa alla måsten hemma, packa bilen full med barn och husdjur och bara se fram emot lång härlig ledighet under en skidvecka i fjällen. Det är ju inte bara jul och nyår som lockar, lika populära är sportlov och påsklov, eller att fylla på med solenergi under en marsveckan. Att sitta i stugknuten, ta en fika i solen och bara njuta av lata dagar med ändå fyllda med aktivitet, så är det att ha skidsemester i Sverige!


Vart ska vi åka, vad passar oss bäst?

Det är frågor vi ofta får och vi kan lova dig att vi kan hitta ett alternativ till dig, vårt utbud av skidorter i Sverige är stort och bara för att nämna några så kommer här några tips. Vår populäraste destination i alla kategorier är Sälen, här finns skidåkning som passar för alla. I Lindvallen, Kläppen och Hundfjället trivs barnfamiljen. I Tandådalen och Stöten hittar du lite snabbare skidåkning och på Högfjället bokar ofta längdåkaren eller sällskapet som vill ha nära till pianobaren på Högfjällshotellet.


Boka din bästa skidsemester - Välj nedan bland alla våra skidorter i Sverige

Lindvallen, Sälen

Lindvallen i Sälen kan sägas vara barnfamiljen bästa och därför också favoriten för att ha kul och mår bra på skidsemestern. Här hittar du Nordens största barn- och nybörjarområde, en nöjespark på snö. Barnfamiljer kommer hit för att njuta av en händelserik vecka och av skoj i snön. Mitt i backen kan både stora och små ta en sväng genom Valletorget och kasta sig in i äventyr och bus med snögubbarna och snögummorna. Mellan nordpolen och Experiumtorget finns Europas största sammanhängande barnområde med knappliftar, som är perfekt för barnen.

Läs mer om Lindvallen här

Högfjället, Sälen

Högfjället i Sälen bildar tillsammans med Lindvallen ett skidparadis med 57 nedfarter och 54 liftar. Breda sköna backar, ett härligt område för friåkning, skidskola och andra familjeaktiviteter. När du befinner dig på Högfjället är det aldrig långt till någonting. Liftarna, utförsåkningen, restaurangerna, skiduthyrningen, skidskolan och längdspåren ligger aldrig längre än ett stenkast bort. Bokar du ett rum på Högfjällshotellet får du känna av tradition och klassiska anor. Vacker högfjällsnatur, gott om snö och skidåkning direkt utanför dörren.

Läs mer om Högfjället här

Hundfjället, Sälen

I Hundfjället i Sälen bjuder på en vintervärld med riktig fjällkänsla, härliga breda backar och milsvid utsikt. Ett stort skidområde där alla i familjen trivs. Du hittar alltid solsidan och läsidan, för här finns pister i alla fyra väderstreck. Föredrar du ett lugnare tempo kan man i Hundfjället åka i härligt varierade backar, lära känna levande trätroll och mysa i stugan om kvällarna. Ett äkta skidparadis för både stora och små.

Läs mer om Hundfjället här

Tandådalen, Sälen

Tandådalen har Sälens bredaste alpina skidåkning. Här är pulsen lite högre och backarna lite tuffare, men här finns självklart även skön skidåkning för den som vill ha lite mindre utmaningar och njuta av långa carvingsvängar.

Läs mer om Tandådalen här

Stöten, Sälen

Stöten är av många ansett som Sälens bästa och roligaste skidåkning. I dag är Stöten en anläggning med backar för alla kategorier av skidåkare och stoltserar med Sälens högsta fallhöjd. Stöten är det skidområde som ligger längst norr ut av Sälens skiddestinationer, Stöten kan också ståta med den högsta fallhöjden på 370 meter. Höjden ger såklart en storslagen utsikt över både de svenska och de norska fjällen, det är mäktigt att se ut över vidderna innan du ger dig ut i pisten.

Läs mer om Stöten här

Kläppen, Sälen

Visst är det härligt med en skidsemester där du har skidåkning i alla väderstreck. I Kläppen i Sälen har du just det, eftersom skidsystemet är uppbyggt kring ett berg med pister och nedfarter i alla riktningar. Det gör att du är alltid skyddad för väder och vind och du kan alltid välja den soliga sidan på din skidsemester. Kläppen är en populär familjedestination där allt boende ligger nära till skidåkningen.

Läs mer om Kläppen här

Idre Fjäll

På Idre Fjäll är barnen i fokus. Längs Askelands skogsbana möter du busiga renar, jättetroll och roliga överraskningar. På Idre Fjäll finns det även flera nybörjarområden som lämpar sig fint för lite ostadiga ben. Skidskolan lär ut de ädla skidkonsterna till en ny generation. Skidskolan bjuder även på mycket kul och är en perfekt plats att hitta nya kompisar på och för de minsta anordnas knattedisco minst en gång i veckan.

Läs mer om Idre Fjäll här

Idre Himmelfjäll

Idre Himmelfjäll finns nya fräscha boenden nära skidåkning perfekt för barn i alla åldrar. Skogen är ett viktigt inslag i skidåkningen på Idre Himmelfjäll. En naturnära skidupplevelse där nedfarterna tar dig genom trolsk fjällskog. Här finns gröna, blå och röda pister - anläggningens första svarta backe invigs säsongen 21/22.

Läs mer om Idre Himmelfjäll här

Branäs

Det är kort väg till Branäs, är en slogan som håller. Många familjer väljer en skidsemester i Branäs för att det är smidigt att ta sig både från södra Sverige och från vår huvudstad. Men anledningen att man kommer tillbaka år efter år är inte bara avståndet utan det familjevänliga skidområdet. Branäs har under flera år vunnit det prestigefyllda priset ”Sveriges bästa skidort för familjer”. I dalstationen finner du destinationens största barnområde och utbudet av barnaktiviteter är stort. En mer familjevänlig skidort är svårt att finna.

Läs mer om Branäs här