Skidsemester i Sälen - Hyra stuga

Att hyra en stuga i Sälen, är ju verkligen det perfekta valet för en skidsemester! Sälenfjällen är norra Europas största alpina skidområde och vare sig du är nybörjare eller svartpistfantast, telemarkare eller längdskidåkare så har skidorten något för alla. Här finns norra Europas största sammanhängande liftsystem och största barnområde och vi har boende i stuga och lägenhet, flera med ski in/ski out möjligheter på alla de sex stora skidområdena. Våra sex alpina resmål i Sälen är Lindvallen, Högfjället, Tandådalen/Hundfjället, Kläppen och Stöten.

Bild på det mysiga området Gröna Byn i Lindvallen, Sälen. I bakgrunden ser man snötäckta skidbackar och granar.


Hitta bästa stugan

Önskar du boka en stuga eller en lägenhet i Sälen så har vi boende både nära liften och med mer fjällnära läge på alla våra sex skidorter.  Vi har boende från 4 bäddar eller varför inte en parstuga med upp till totalt 28 bäddar? Vi hjälper dig hitta stugan eller boendet som passar dig och din familj. Passa på att boka din stuga redan nu, dem bästa och mest populära stugorna går åt fort!

Skidåkning i Sälen

Här hittar du varierad skidåkning för alla typer av skidåkare. Det finns fantastiskt många barnområden med bland annat norra Europas största knappliftsområde, flera äventyrsområden och parkområden som ger rolig och lagom utmanande skidåkning åt hela familjen! Här kan Barnen ha det riktigt skojigt. Samtliga skidområden har full fart på barnaktiviteter och program för både stora och små barn.

Allt för att din skidresa och semester i Sälen ska bli den bästa fjällsemestern!

Sälen och Sälenfjällen har något för alla

Sälen är vårt närmaste fjäll med allt från mysiga kvällar framför brasan efter en dags skidåkning till afterski och restaurangutbud av bästa klass. En semester som har något för alla och bjuder på många möjligheter för såväl barnfamiljer och par som kompisgäng. Här går allas önskemål i uppfyllelse och skapar minnesvärda dagar med massor av energi.

Sälen erbjuder ett stort utbud av aktiviteter och lockar med utförsåkning, längskidor skotersafari, hundspann, icecarting, äventyrsbad mm. Vasaloppet har också sin start här.

Men mest känt är Sälen för sin skidåkning och har något som passar alla i något av de populära skidområdena Lindvallen, Högfjället, Tandådalen, Hundfjället, Stöten eller Kläppen. Varje skidområde har sin speciella atmosfär och karaktär.

Efter att ha susat fram i nedfarterna eller i längdspåret så finns massor att välja mellan. Njut av stygmyset framför en brasa med en god bok eller dansa på afterski. Laga din favoritmat eller gå ut på någon av områdets högklassiga krogar.    

Skulle du vilja göra något annat en dag så varför inte testa att hyra en skoter och ta dig på egen hand ut på fjället. Följ bara de välmärkta lederna.

För dig som vill ta dig fram över fjället med egen kraft så finns gott om välpreparerade spår för längdskidåkning över hela Sälenfjällen.

Det finns också ett rikt utbud av mat- och dryckesupplevelser. Besök någon av de lokala matproducenterna eller hantverkarna, titta på vackra fäbodar och njut av närheten till naturen. Bada i sjöar och tjärnar. Att fiska i Sälen är en annan höjdare. Hyr utrustning och köp fiskekort – sedan är det bara att kasta ut.

Här finns alla möjligheter till en omväxlande semester, där ingen dag är den andra lik. Här finns en mängd olika boenden: fyrstjärniga hotell, stugor, lägenheter, vandrarhem och camping. och att höra klingande transtrandsmål är bara det en reseanledning.

Frågor och svar om Sälen