Högfjället, Sälen – En klassisk skidsemester

Högfjället i Sälen bildar tillsammans med Lindvallen ett skidparadis med 57 nedfarter och 54 liftar. Breda sköna backar, ett härligt område för friåkning, skidskola och andra familjeaktiviteter. När du befinner dig på Högfjället är det aldrig långt till någonting. Liftarna, utförsåkningen, restaurangerna, skiduthyrningen, skidskolan och längdspåren ligger aldrig längre än ett stenkast bort. Bokar du ett rum på Högfjällshotellet får du känna av tradition och klassiska anor. Vacker högfjällsnatur, gott om snö och skidåkning direkt utanför dörren.

Skidåkning

Nybörjaren finner sig väl tillrätta i familjeområdet som har breda sköna backar, vilket även tilltalar carvingåkaren som kan ta ut sina svängar. Barnen har ett alldeles eget område där de minsta skidåkarna på egen hand kan testa och utöva sina färdigheter. Högfjället bjuder på roliga barnaktiviteter som Fjäll-lekis, Juniorcup, snökul och skoterturer med grillning och skattjakt. Samma liftkort gäller för skiddestinationerna Lindvallen, Högfjället, Tandådalen eller Hundfjället. Liftkortsbussen tar dig enkelt till önskad anläggning.
Fakta skidåkning Högfjället

Längdskidåkning

Här finns flera mil av preparerade eller markerade längd-och turspår. Längdspåren utgår strax intill Sälens Högfjällshotell och går både i skogsterräng och uppe på själva högfjället. Du tar dig enkelt ovanför trädgränsen för att njuta av den mäktiga fjällkänslan eller njuta av en välförtjänt våffla i någon av de charmiga våffelstugorna.
Fakta längdskidåkning Högfjället

Mat och nöje

Restaurangerna i området bjuder på varierade menyer. Allt från sushi-restaurang, våffelstugor och amerikanskt steakhouse. På scenerna spelar Sveriges största artister. "Högis" - fjällvärldens nöjespalats, kan skryta med absoluta toppartister och populär after ski för både stora och små. Efter fartfylld skidåkning finns annat att prova på som hundspann, ice-cart eller snow-kite. Vill du ha annan förströelse så ta en biokväll på Högfjällshotellets biograf.

Boende

På Högfjället finns verkligen boende för alla önskemål. Här kan du bo bekvämt på hotell, hyra en liftnära lägenhet eller njuta framför brasan i en mysig stuga. Du kan välja boende med närhet till fjällnatur, skidåkning eller till en helkväll i pianobaren på Sälens Högfjällshotell. Hitta ditt favoritboende till årets skidresa!
Boende Högfjället