Kläppen, Sälen – Skidåkning i fyra väderstreck

Visst är det härligt med en skidsemester där du har skidåkning i alla väderstreck. I Kläppen i Sälen har du just det, eftersom skidsystemet är uppbyggt kring ett berg med pister och nedfarter i alla riktningar. Det gör att du är alltid skyddad för väder och vind och du kan alltid välja den soliga sidan på din skidsemester. Kläppen är en populär familjedestination där allt boende ligger nära till skidåkningen.

Skidåkning

Oavsett vilken nivå du befinner dig på kan du hitta utmaningar som passar just dig. Släta salsgolv där nybörjare kan få en mjukstart till luftgropsframkallande nedfarter. Vill du kittla magen lite extra kan du "leka" i Kläppen Snowpark. Kläppen bjuder generellt sett på lite luftigare skidåkning, anläggningen är smart planerad och har stor kapacitet. Mer plats i backarna, större variation och kortare köer.

Barnens favoriter i Kläppen heter Trolle och Trolla, två finurliga troll som ser till att alla barn har det extra roligt på Trollsafari och Skattjakt. I Solhyllan ett helt nytt barnområde, med Sveriges längsta rullband är det lätt att ta sig fram på egen hand även för de minsta. Vill man göra annat än att åka skidor så finns det även upplysta pulkabackar med tre olika svårighetsgrader.
Fakta skidåkning Kläppen

Längdskidåkning 

42 km preparerade längdspår för den som vill ha omväxling på skidåkningen. Kläppen lägger tidigt snö på älvspåret och är oftast först ut av Sälens destinationer med fina längdspår.
Fakta längdskidåkning Kläppen

Mat och nöje

Energidepåerna fyller du på under dagen på många läckra sätt. På Toppstugans uteservering kan du njuta i solgasset, på Café Tranan väntar robusta hamburgare, pizzor, baguetter och sallader. Toppstugan har även fondueaftnar 3 kvällar i veckan. Wärdshuset dukar upp med husmanskost och lunchbuffé , till kvällen serveras à la carte. Missa inte heller After Ski på Tranan, med bra hålligång, de som röjer hårdast är oftast barnen.
Vill ni testa något annat än skidåkning så ta med dig familjen på skotersafari, eller ställ upp i pulkaracet som går av stapeln på fredagskvällar.

Boende

I Kläppen finns boende för alla önskemål. Boka en stor stuga för många eller mindre parstugor för det lilla sällskapet. Allt boende i Kläppen ligger med närhet till skidåkning. Boka boende till skidresan idag!
Boende Kläppen