Tandådalen, Sälen - Mer fart och högre puls

Tandådalen har Sälens bredaste alpina skidåkning. Här är pulsen lite högre och backarna lite tuffare, men här finns självklart även skön skidåkning för den som vill ha lite mindre utmaningar och njuta av långa carvingsvängar.

Skidåkningen i Tandådalen är ett rent nöje och en upplevelse som får hjärtat att klappa lite fortare. Här finns alpinskidåkning för alla typer av skidåkare, men även en stor snowpark så det är lätt att förstå att tonårsfamiljen gärna väljer Tandådalen av Sälens skiddestinationer för sin skidsemester.

Skidåkning

Skidområdet är komponerat för alla som älskar att åka utför. 25 liftar (varav fyra rullband) och 29 pister. Högsta fallhöjd är 225 meter och längsta nedfart 1,8 kilometer. Nya utmaningar varje dag: carvingbackar, halfpipe i världsklass för brädåkare och Tandådalen Super Park för alla som vill ha kul på snö.

För de minsta finns, förutom två barnområden, också olika aktiviteter som Knatte Ski Cross Cup och Valles skidland på Tandådalstorget. För aktivitetssugna tonåringar finns, vid lov, Only Teenagers, guidade aktiviteter med bland annat pipesessions på programmet. Skidsystemet i Tandådalen är sammanflätat med Hundfjällets via transportlift. För ännu mera skidåkning tar du dig enkelt med Skid- och Badbussen till önskad anläggning om du vill prova skidåkning i Lindvallen eller Högfjället.
Fakta skidåkning Tandådalen

Längdskidåkning

Tandådalen erbjuder elljusspår (3km) och välpreparerade längdspår på drygt 15 km. Populära rundor är ”Pulsenslingan”, perfekt för en motionsrunda eller ”Kalven runt” som tar dig runt hela fjälltoppen. Den sistnämnda är skön att ta som en dagstur med familjen.
Fakta längdskidåkning Tandådalen

Mat och nöje

Värdshuset i Tandådalen är ombyggt, en ny lobbybar, ett nytt bageri och 100 nya sittplatser. Men inte bara det utan en ny sportbar, våffelstuga och uteservering vid barnområdet. Något för alla smaker och önskningar.
Efter skiddagens slut möts barnen i Tandådalen av sång, lek och överraskningar i Barnstugan. Alla små skidåkare kan rocka loss till eget Afterskiband med allt från djungelboken till de senaste listettorna. Efter mörkrets inbrott kan du få se småvikingar komma genom skogen med facklor. På väg till rövarkulan i skogen träffar de vikingahövdingen som över lägerelden berättar var skatten kan hittas . . . Föranmälan i informationen i Tandådalen.
Pool, ice-carting, scootersafari och hundspann är andra aktiviteter du kan roa dig med.

Boende

I Tandådalen har vi ett stort utbud av stugor, lägenheter eller fjällstugor. De finns i alla storlekar, från 4-14 bäddar. Du bor tillexempel nära till skidåkning och service i funktionella lägenheter i Grå Byn (länk) eller väljer skön standard i Röda Byn (länk). Vi har ett stort utbud av fjällstugor i de natursköna stugområden som finns runt om Tandådalen. Från många av dem kan du ta skidbussen till pisten och låta bilen stå hela vistelsen. Hitta ditt boende för årets skidresa till Tandådalen, Sälen.
Boende Tandådalen