Lindvallen, Sälen - Barnfamiljens favorit

Lindvallen i Sälen kan sägas vara barnfamiljen bästa och därför också favoriten för att ha kul och mår bra på skidsemestern. Här hittar du Nordens största barn- och nybörjarområde, en nöjespark på snö. Barnfamiljer kommer hit för att njuta av en händelserik vecka och av skoj i snön. Mitt i backen kan både stora och små ta en sväng genom Valletorget och kasta sig in i äventyr och bus med snögubbarna och snögummorna. Mellan nordpolen och Experiumtorget finns Europas största sammanhängande barnområde med knappliftar, som är perfekt för barnen.

Lindvallen har Europas största sammanhängande barnområde

Skidåkning

Lindvallen är uppbyggt kring tre centrala torg som ligger längs fjället, där skidbackar av olika slag avlöser varandra. Gustavbacken, med snögubben på toppen, är Sveriges mest åkta backe. Här finns också många andra pister att förälska sig i och alla i familjen kan hitta sin egen favoritbacke. Skidsystemet är välplanerat med 57 backar och 48 liftar som sträcker sig från Lindvallen till Högfjället. Ett åk i Fun Park är till exempel lika roligt som det låter med hopp, pucklar, velodromer och skogsåkning. Skidsäsongen startar i november med Ski Open och sedan är det full rulle ända fram tills våren kommer.

Fakta skidåkning Lindvallen

Längdskidåkning

I själva Lindvallen och ute på Gubbmyren finner du fina längdspår för den som vill kombinera sin skidresa med motion i längdspåren eller träna inför Vasaloppen. Slingor om 3-6 km, varav 2 km är elljusbelysta. Vid Gubbmyren finns spår i olika längder i vacker natur.
Fakta längdskidåkning Lindvallen

Mat och nöje

Lindvallen har ett stort utbud av restauranger, mat och nöje. Kan man fresta med rykande varm gulaschsoppa i Topprestaurang Snögubben? Tänker du inte vara först i backen finns möjlighet till en barrunda och rejält håll-i-gång. Nöjesutbudet i Lindvallen är dock framförallt vitt, lutande och skrattframkallade för hela familjen.
Experium – Sälen och Lindvallens upplevelsehus vid Experiumtorget (f.d Snötorget). En värld som påverkar dina sinnen, lever upp till önskningar och som förverkligar de mest storslagna drömmar om upplevelser hos både stora och små. Experium Lindvallen är ett äventyrsbad där du kan surfa på fartfyllda vågor, se på upplevelsebio, få spabehandlingar, dansa och äta mat från jordens alla hörn. Experium utlovar ett äventyr som saknar motstycke.
 Lindvallen har liftnära boende i alla storlekar. Bilden ovan visar våra populära stugor i Gröna Byn

Boende

I Lindvallen finns boende för alla önskemål Vi har stugor, lägenheter eller fjällstugor i alla storlekar. Hyr du och familjen en stuga i Lindvallen, så kan ni välja på ett liftnära eller naturnära läge för ert boende. Flera av stugorna ligger med skidåkningen på gångavstånd. Hitta din favoritstuga för årets skidresa!
Boende Lindvallen