menu_icon_aboutCreated with Sketch. menu_icon_bikeCreated with Sketch. menu_icon_crosscountryskiCreated with Sketch. menu_icon_hotelCreated with Sketch. menu_icon_houseCreated with Sketch. menu_icon_mapCreated with Sketch. menu_icon_promotionCreated with Sketch. menu_icon_skiCreated with Sketch. menu_icon_skierCreated with Sketch. menu_icon_skipassCreated with Sketch. menu_icon_skischoolCreated with Sketch. menu_icon_snowwarantyCreated with Sketch. menu_icon_specialCreated with Sketch. menu_icon_walkCreated with Sketch.

Att ta bilen till Sälen

Parkera din bil i Sälen

I anslutning till de flesta boende finns en parkeringsplats eller en hänvisning till var du kan parkera.

Parkering vid stugan

Generellt finns det plats för 1-2 bilar i anslutning till ert boende. Ett mindre boende har 1 parkering, ett större boende kan ha plats för flera bilar.

Parkering/uppfart vid en privatstuga skottas inför ankomst, men i de fall där snön kommer på en ankomstdag kan därför er parkeringsplats ha hunnit att snöa igen innan ni hunnit checka in. Läs mer om snöröjning.

Parkering vid Gröna Byn

Till varje boende finns en hänvisad parkeringsplats. Parkera INTE inom stugområdet eller framför din stuga, det går fint att köra in i området för att packa i och ur bilen, men parkera sedan på hänvisad plats.

Allmänn parkering runt omkring i Sälen

Nytt inför säsongen 20/21 är att ett urval av de mest backnära parkeringarna kommer bli belagda med en avgift mellan kl. 09-16.00. Betalning sker via appen MobilPark, SMS eller på vissa platser automater.

Vår rekommendation för er som bor liftnära är att låta bilen stå kvar vid boende, inte minst ur ett miljöperspektiv. För er som bor en bit från pisten så kommer det fortsatt finnas gott om parkeringar som är gratis, utan att det kommer innebära för långa promenader till backen. Vi rekommenderar även att använda de avlastningszoner som finns i nära anslutning till backarna. 

Elbil - laddning

I Sälen finns flera laddningsställen för elbil. Vi hänvisar all laddning till avsedda laddstationerna då det är FÖRBJUDET att ansluta elbil direkt till våra boendens eluttag.

Här hittar du karta med laddningsstationer i Sälen

 

Ta bussen till pisten

Du tar dig enkelt mellan de olika skidområden med Skid- & Badbussen. Bussen är gratis för dig med SkiPass giltigt 1 dag eller längre. Ditt SkiPass gäller som biljett. Det går även att köpa bussbiljett att köpa i någon av SkiStarshop/receptioner. 

Ombord på Skidbussen finns det gratis WiFi från Telenor där du kan koppla upp dig.
Tidtabell

 

Med reservation för ev skrivfel eller förändring under pågående säsong. Sidan uppdaterad 201105