Hundfjället, Sälen – Trollskogen, barnfamiljens vinterland

I Hundfjället i Sälen bjuder på en vintervärld med riktig fjällkänsla, härliga breda backar och milsvid utsikt. Ett stort skidområde där alla i familjen trivs. Du hittar alltid solsidan och läsidan, för här finns pister i alla fyra väderstreck. Föredrar du ett lugnare tempo kan man i Hundfjället åka i härligt varierade backar, lära känna levande trätroll och mysa i stugan om kvällarna. Ett äkta skidparadis för både stora och små.

Skidåkning

Högsta fallhöjden i Hundfjället är 240 meter och längsta nedfart 2,1 km. Hundfjällets skidsystem är sammanflätat med Tandådalens via transportlift. De två systemen bildar tillsammans Tandådalen/Hundfjällets skidområde. Tandådalens skidsystem erbjuder Sälens bredaste alpina skidåkning. Hela familjen kan susa nedför de långa backarna som tillåter alla att bli kung i backen på en dag.

I Hundfjället trivs inte bara vanliga skidåkande familjer utan också hela Sälens befolkning av troll. De har bott här ett par år nu och för varje år flyttar fler och fler in. Sväng förbi och hör dem prata, sjunga, busa och stå i. Ett kilometerlångt sagoäventyr med över 400 trollskulpturer i trä. Trollskogen är en upplevelse för både barn och vuxna. Barnen har dessutom en egen dreampark, med specialbyggda  hopp och liknande för att passa just små skidåkare.
Fakta skidåkning Hundfjället

Längdskidåkning

I Hundfjället finns fina och välpreparerade längdspår och elljusspår. Eljusspåret tar dig även till Tandådalens längdspår.
Fakta längdskidåkning Hundfjället

Mat och nöje

Hundfjället erbjuder flera frestande alternativ när magen kurrar. På topprestaurangen är det populärt att stanna till för en fika eller dagens lunch. Vill du (eller barnen) ha ett avbrott från skidåkningen så passar ett besök i Hundfjällets poolarium alldeles perfekt. Här finns bubbelpool, bastu och café. Service som livsmedel och skidshop finns i direkt anslutning till pisten.

Boende

I Hundfjället har vi ett stort utbud av privata stugor. En privat fjällstuga är ofta väl utrustad både med braskamin och i många fall även bastu, för extra hög mysfaktor. Ett tips att tänka på när du bokar din stuga, är att oavsett om du hyr ett boende i Hundfjället eller i Tandådalen, så kan du smidigt åka skidor i båda systemen. Eftersom de är sammanlänkade genom en transportlift. Hitta din favoritstuga för årets skidresa!
Boende Hundfjället