Stöten – Sälens roligaste skidåkning

Stöten är av många ansett som Sälens bästa och roligaste skidåkning. I dag är Stöten en anläggning med backar för alla kategorier av skidåkare och stoltserar med Sälens högsta fallhöjd. Stöten är det skidområde som ligger längst norr ut av Sälens skiddestinationer, Stöten kan också ståta med den högsta fallhöjden på 370 meter. Höjden ger såklart en storslagen utsikt över både de svenska och de norska fjällen, det är mäktigt att se ut över vidderna innan du ger dig ut i pisten.

Men Stöten är inte bara höjd, här finns väl genomtänkta barnområden och pister som passar alla oavsett erfarenhet. Stöten är genomgående en välplanerad anläggning som har allt du behöver för er skidsemester, och bästa av allt är kanske att allt boende ligger nära backar eller lift.

Skidåkning

Det är inte bara avancerade åkare som trivs i Stöten. Här finns backar som passar alla skidåkare, allt från mycket lätta backar till utmanande svarta pister. Området har en fin mix av gröna och blå nedfarter tillsammans med barnområdet. Här det nära till allt och här gäller ski-in/ski-out, dvs du behöver inte ta bilen för att ge dig ut i backarna. Nu kan du njuta av ännu bättre skidåkning i Stöten, ombyggnation och nya nerfarter där du kan uppleva ett nytt skidområde med en ny lift som smidigt tar dig mellan Stötens olika torg (Stötentorget och Skidtorget). Det nya området inkluderar också en ny grön pist och en Ski Route, som är en markerad off-pist, perfekt för dig som vill ha lite mer utmanande skidåkning.


Fakta skidåkning Stöten

Längdskidåkning 

Välpreparerade träningsspår nere i dalen, eller slingrande leder längs Kungsleden uppe på kalfjället med fantastiskt utsikt. Stöten har även ett elljusspår som används flitigt på kvällstid.
Fakta längdskidåkning Stöten

Mat och nöje

Restaurangutbudet är stort och totalt finns det sju restauranger med olika inriktning. Missa inte pizzan vid Stötentorget, den är verkligen himmelsk efter en dag i pisten.
På aktivitetssidan erbjuds alltifrån hundspann, skidskolor och skotersafari. Världens snällaste varg, maskoten Vargy, är alltid redo att ta med barnen på glada upptåg. Skotertur till Vargy och barnens after ski är veckans höjdpunkter. Vid Stötens centrum, Stötentorget, ligger Vattufjäll. Konferens- och spa-anläggning med, bowling, solarier och äventyrsbad som roar både gammal och ung med simbassäng, bubbelpool och barnbassäng.

Boende 

Stöten har ett stort utbud av boende. Här finns lägenheter mitt i pisten, eller storslagna stugor av hög standard. Fjällstugan du drömt om att hyra, den där med timrade väggar, högt i tak, öppen planlösning och nära till backen. Ja den stugan hittar du i Stöten. Boka boende till skidresan idag!
Boende Stöten