Skidsemester i Norge - boka våra skidorter


Skidsemester i Norge kan enkelt sammanfattas i ett härligt urval av klassiska skidorter med erkänt bra skidåkning. Norge har en lång tradition av skidåkande invånare och vi svenskar har under många årtionden förlagt årets skidresa till Norge, med förvissningen om att vi får uppleva långa pister, fantastisk högfjällsnatur, genuina högfjällshotell och välpreparerade längdspår. Vilken skidort i Norge du än kommer att välja den här gången, så kan vi garantera dig och din familj en härlig skidupplevelse.

Populärt för en skidresa i de norska fjällen är att det också ges möjligt för många andra barnvänliga aktiviteter än skidåkning. På de flesta norska skidorter kan man hyra pulka eller vara med i ett pulkarace, eller ta en tur i hundspann. På flera av våra norska skiddestinationer finns även möjlighet till ett SPA eller simanläggning, skönt, behagligt och roligt både för liten och stor.


Populära skidorter i Norge

Snön kommer tidigt till de norska fjällen, redan i november och flera populära skidorter som tex Trysil och Kvitfjell har snö ända fram till maj. Flera skiddestinationer speciellt runt Lillehammer är kända för att varit med och arrangerat vinter OS. I Kvitfjell kör man fortfarande World-Cup varje säsong. I takt med det stora intresset för längdåkning som motionsform hos oss svenskar så har även intresset för skidorter med erkänt bra längdåkning ökat markant. Längdåkningsparadis som Skeikampen är värt att nämnas för den som söker välpreparerade spår och njutbara vidder.


Att många väljer Norge för sin skidresa är inte bara för de kända skidorterna, utan även för stillheten, den säkra snötillgången och för möjligheten att bo på något av de traditionella högfjällshotellen. Hyr du en mysig skidstuga så håller de ofta mycket hög standard. En annan fördel för oss svenskar som gillar att ta bilen till fjällen är att det är enkelt och att vägarna numera är riktigt fina ända fram till skidorten. Fler plus för en härlig skidsemester i de norska fjällen!

Trysil

Trysil är en av Norges mest populära skiddestinationer och också den största med sina 75 km preparerade pister. Trysilfjället har två sidor och på den södra sida hittar du Trysil Turistcentret, med ett stort utbud av restauranger och barer. Här är nära till barnområden och skidåkning.

Läs mer om Trysil här

Gausta - Telemark

I Gausta finns Telemarkens högsta och kanske vackraste fjäll, Gaustatoppen med sina 1.883 meter över havet. Populärt resmål för barnfamiljer och par som bor i södra Sverige, skidåkningen är fantastiskt och färjan mellan Strömstad - Sandefjord kortar ner restiden med bilen betydligt. Ju snabbare man når resans mål, desto fortare kan man ställa sig på skidorna och njuta av sin skidsemester.

Läs mer om Gausta här

Hafjell - Lillehammer

Långa sköna pister, där hela familjen även nybörjaren har möjlighet att skida högt upp i systemet, tack vara Gondolen som tar alla upp till mellanstationen.

Läs mer om Hafjell här

Kvitfjell

Kvitfjell, Lillehammer har i Norge utsetts som bästa alpinskidåkningen. Här finns fantastisk utsikt, inbjudande fallhöjd och välpreparerade pister som bidrar till utnämningen.

Läs mer om Kvitfjell här

Skeikampen - Lillehammer

Skeikampen är en i särklass mycket populär familjedestination som passar alla typer av skidåkare. En härlig kombination av längd och alpint, stugor, lägenheter eller boende på hotell. Skeikampen har därför

Läs mer om Skeikampen här

Norefjell

Norefjäll eller Norefjell som norrmännen själva säger, brukar kallas för Oslos närmsta högfjällsområde. Det är inte många huvudstäder som kan ståta med så bra skidåkning i närområdet. Från Oslo är det endast 90 minuter med bil och när du kommer fram möts du av äkta norsk fjällvärld och utsikten är hänförande när du tar dig ner i någon av de 26 pisterna. Unikt med så bra skidåkning så nära en huvudstad.

Läs mer om Norefjell här

Beitostölen

Beitostölen är favoriten för alla som gillar härlig kombination av längd och alpint. Här finns sköna familjebackar och milsvidder av väl preparerade längd och turspår. Väljer du en skidsemester i Beitostölen kan du låta bilen stå hela vistelsen. Skidåkning, matupplevelser underhållning och shopping. Allt finns inom gångavstånd.

Läs mer om Beitostölen här

Gålå / Wadahl

I Gålå, Lillehammers skidområde, finns kvalitet, tradition och äkta fjällkänsla. Allt för en genuin fjällsemester. Klimatet i området är stabilt och snösäkert och har därför under många år lockat skidåkare både från Sverige och Norge.

Läs mer om Gålå / Wadahl här