menu_icon_aboutCreated with Sketch. menu_icon_bikeCreated with Sketch. menu_icon_crosscountryskiCreated with Sketch. menu_icon_hotelCreated with Sketch. menu_icon_houseCreated with Sketch. menu_icon_mapCreated with Sketch. menu_icon_promotionCreated with Sketch. menu_icon_skiCreated with Sketch. menu_icon_skierCreated with Sketch. menu_icon_skipassCreated with Sketch. menu_icon_skischoolCreated with Sketch. menu_icon_snowwarantyCreated with Sketch. menu_icon_specialCreated with Sketch. menu_icon_walkCreated with Sketch.
Trysil, i liften fin vy

Skidsemester i Norge - boka våra skidorter

Skidsemester i Norge kan enkelt sammanfattas i ett härligt urval av klassiska skidorter med erkänt bra skidåkning. Norge har en lång tradition av skidåkande invånare och vi svenskar har under många årtionden förlagt årets skidresa till Norge, med förvissningen om att vi får uppleva långa pister, fantastisk högfjällsnatur, genuina högfjällshotell och välpreparerade längdspår. Vilken skidort i Norge du än kommer att välja den här gången, så kan vi garantera dig och din familj en härlig skidupplevelse.

Populärt för en skidresa i de norska fjällen är att det också ges möjligt för många andra barnvänliga aktiviteter än skidåkning. På de flesta norska skidorter kan man hyra pulka eller vara med i ett pulkarace, eller ta en tur i hundspann. På flera av våra norska skiddestinationer finns även möjlighet till ett SPA eller simanläggning, Skönt, behagligt och roligt både för liten och stor.

Populära skidorter i Norge

Snön kommer tidigt till de norska fjällen, redan i november och flera populära skidorter som tex Trysil, Kvitfjell och Hemsedal har snö ända fram till maj. Flera skiddestinationer speciellt runt Lillehammer är kända för att varit med och arrangerat vinter OS. I Kvitfjell kör man fortfarande World-Cup varje säsong. I takt med det stora intresset för längdåkning som motionsform hos oss svenskar så har även intresset för skidorter med erkänt bra längdåkning ökat markant. Längdåkningsparadis som Skeikampen och Gålå är värt att nämnas för den som söker välpreparerade spår och njutbara vidder.

Att många väljer Norge för sin skidresa är inte bara för de kända skidorterna, utan även för stillheten, den säkra snötillgången och för möjligheten att bo på något av de traditionella högfjällshotellen. Hyr du en mysig skidstuga så håller de ofta mycket hög standard. En annan fördel för oss svenskar som gillar att ta bilen till fjällen är att det är enkelt och att vägarna numera är riktigt fina ända fram till skidorten. Fler plus för en härlig skidsemester i de norska fjällen!
 

Skidsemester i Norge