menu_icon_aboutCreated with Sketch. menu_icon_bikeCreated with Sketch. menu_icon_crosscountryskiCreated with Sketch. menu_icon_hotelCreated with Sketch. menu_icon_houseCreated with Sketch. menu_icon_mapCreated with Sketch. menu_icon_promotionCreated with Sketch. menu_icon_skiCreated with Sketch. menu_icon_skierCreated with Sketch. menu_icon_skipassCreated with Sketch. menu_icon_skischoolCreated with Sketch. menu_icon_snowwarantyCreated with Sketch. menu_icon_specialCreated with Sketch. menu_icon_walkCreated with Sketch.
Skeikampen jump solnedgång

Skeikampen – Fin kombination av alpint och turskidåkning

Skeikampen, Lillehammer är en i särklass mycket populär familjedestination som passar alla typer av skidåkare. En härlig kombination av längd och alpint, stugor, lägenheter eller boende på hotell. Skeikampen har därför blivit en populär familjedestination för skidåkare av alla generationer.

Skidåkning

Skeikampen har 17 backar i alla lutningar och på alla underlag, från manchester till puckel. Här finns skidåkning som passar alla. I Terreng Park kan även den mest ovane lära sig åka bräda och maximal skidåkning får du med Trollpasset som även gäller i Hafjell, Kvitfjell, Gålå och Sjusjöen. För den morgonpigge erbjuds under uvtalda helger "morgonskidåkning". Liften öppnar klockan 07.00 och du kör med ditt vanliga liftkort, avsluta sen morgonåken med en smaskig frukost!

I Skidlekland finner du skidskola och en mängd roliga och spännande aktiviteter för barnen. Bland annat finns här populära rullband, pulkabacke och gott om plats att leka på. Här finns även fina trevliga grillplatser för dagens fika eller korvgrillning.

Fakta skidåkning Skeikampen

Längdskidåkning 

Längdskidåkning på Skeikampen är verkligen i en klass för sig! Milslånga turspår på en höjd av drygt 800 meter över havet.  Här finns svårighetsgrader för alla typer av längdåkare och sköna utmaningar till fjällstoppar med vidunderlig utsikt eller en stilla tur i skogspartierna runt hotellen. Den höga höjden ger ett stabilt alpinklimat som borgar för snösäkerhet.

Fakta längdskidåkning Skeikampen

Mat och nöje

I alpincentrat kan du välja mellan fyra olika caféer och hotellet bjuder på vällagad à la carte meny. Du får inte heller missa ett besök på Skeistua, Skeikampens unika sätercafé med en rustik miljö. Här gräddas våfflor och bjuds norsk spekemat. Önskar du en kall öl eller kopp varm choklad så smakar det aldrig så gott som i denna rustika och mysiga miljö.

Om du mot förmodan tröttnar på skidorna finns det mycket annat du kan företa dig. Vad sägs om go cart-kälke, "kanefart" och airboard? Du kan också prova på snöskor, skridskobana, simbassäng och hundspann. Eller ett besök till Skei Fjellkirke som ligger idylliskt mellan alpinbackarna och längdspåren.

Boende

Bo på anrikt högfjällshotell med traditon och anor, eller välj att boka boende på Velkomstsenteret som är ett enklare alternativ för dig som sätter skidåkningen i första hand. Självklart kan du även hyra en lägenhet eller en mysig stuga. Vi har alternativen för din skidresa.

Boende Skeikampen