Skeikampen – Fin kombination av alpint och turskidåkning


Skeikampen, Lillehammer är en i särklass mycket populär familjedestination som passar alla typer av skidåkare. En härlig kombination av längd och alpint, stugor, lägenheter eller boende på hotell. Skeikampen har med dessa fina förutsättningar blivit en populär familjedestination för skidåkare av alla generationer.


Skidåkning

Skeikampen har 17 backar i alla lutningar och på alla underlag, från manchester till puckel. Här finns skidåkning som passar alla. I Terreng Park kan även den mest ovane lära sig åka bräda och maximal skidåkning får du med Trollpasset som även gäller i Hafjell, Kvitfjell, Gålå och Sjusjöen. För den morgonpigge erbjuds under utvalda helger "morgonskidåkning". Liften öppnar klockan 07.00 och du kör med ditt vanliga liftkort, avsluta sen morgonåken med en smaskig frukost!


Hela familjen trivs på Skeikampen

Skidskolan är mycket populär bland de minsta

Skidskolan är mycket populär bland de minsta

I Skidlekland finner du skidskola och en mängd roliga och spännande aktiviteter för barnen. Bland annat finns här populära rullband, pulkabacke och gott om plats att leka på. Här finns även fina trevliga grillplatser för dagens fika eller korvgrillning.
Fakta skidåkning Skeikampen


Längdskidåkning 

Längdskidåkning på Skeikampen är verkligen i en klass för sig! Milslånga turspår på en höjd av drygt 800 meter över havet. Här finns svårighetsgrader för alla typer av längdåkare och sköna utmaningar till fjällstoppar med vidunderlig utsikt eller en stilla tur i skogspartierna runt hotellen. Den höga höjden ger ett stabilt alpinklimat som borgar för snösäkerhet och många av de fina stugorna har vackra lägen på fjället, med direkt närhet till längdspåren.
Fakta längdskidåkning Skeikampen


Mat och nöje

I alpincentrat kan du välja mellan fyra olika caféer och hotellet bjuder på vällagad à la carte meny. Du får inte heller missa ett besök på Skeistua, Skeikampens unika sätercafé med en rustik miljö. Här gräddas våfflor och bjuds norsk spekemat. Önskar du en kall öl eller kopp varm choklad så smakar det aldrig så gott som i denna rustika och mysiga miljö.
Om du mot förmodan tröttnar på skidorna finns det mycket annat du kan företa dig. Vad sägs om go cart-kälke, "kanefart" och airboard? Du kan också prova på snöskor, skridskobana, simbassäng och hundspann. Eller ett besök till Skei Fjellkirke som ligger idylliskt mellan alpinbackarna och längdspåren.

Storstuga med vy mot toppen i vinterskrud


Boende

Skeikampen har ett stort urval av stora stugor, fina lägenheter och mindre hytter. Du kan också välja att checka in på anrikt högfjällshotell med traditon och anor. Allt boende ligger fint i området runt skidanläggningen med närhet till den alpina skidåkningen eller enkelheten att glida ut i något av de välpreparerade skidspåren. Vi har alternativen för din skidresa.
Boende Skeikampen