Kvitfjell – Bästa skidorten i Norge


Kvitfjell, Lillehammer har i Norge utsedd som bästa alpinskidåkningen. Här finns läcker utsikt, inbjudande fallhöjd och välpreparerade pister som bidrar till utnämningen.

Skidåkning

Tack vare att de totalt 34 km långa nedfarterna ligger på båda sidor om fjället, kan du njuta av sol hela dagen. I och med att den nya fjällsidan, Varden öppnade på Vestsiden föregående säsong, så finns det nu verkligen skidåkning för alla smaker. Den längsta pisten i Kvitfjell är hela 4200m lång och har en fallhöjd på 854 meter, med andra ord; inga upp-och-neråk här inte.

Juniorparken vid mellanstationen måste testas! En park som är tillrättalagd för nybörjare och för den som vill testa jibbing. Parken ligger vid barnområdet på mellanstationen. Här finns självklart också de lätta backarna för de minsta skidåkarna. Två skyddade barnområden, ett på vardera sida om fjället och båda med egen lift, värmestuga och ett rullband för de minsta.
Fakta skidåkning Kvitfjell


Längdskidåkning

Tar du dig hellre fram i sakta mak, finns miltals av spår längs den 1000 meter höga fjällryggen med en läcker utsikt som fullkomligen tar andan ur en. Om du gillar längdåkning så har du hela 600 km natursköna spår att köra i. Fakta längdskidåkning Kvitfjell


Mat och nöje

Backarna erbjuder flera restaurangalternativ, bar eller pub. För dig som väljer självhushåll finns en liten men välsorterad matbutik vid mellanstationen. Vill du besöka större butiker så gör du det i dalen, ca 15 minuters bilväg från Kvitfjell.
Kvitfjell har mer att ge än bara fina alpina nedfarter. Varför inte prova ett par åk i ski-crossbanan, testa ett par hopp i terrängparken eller bara ta det lugnt på relaxavdelningen på GudbrandsGard Hotel.


Boende

Hotell, stugor och lägenheter finns för alla smaker och ligger mitt i backen på 750 meters höjd över havet.
Boende Kvitfjell