menu_icon_aboutCreated with Sketch. menu_icon_bikeCreated with Sketch. menu_icon_crosscountryskiCreated with Sketch. menu_icon_hotelCreated with Sketch. menu_icon_houseCreated with Sketch. menu_icon_mapCreated with Sketch. menu_icon_promotionCreated with Sketch. menu_icon_skiCreated with Sketch. menu_icon_skierCreated with Sketch. menu_icon_skipassCreated with Sketch. menu_icon_skischoolCreated with Sketch. menu_icon_snowwarantyCreated with Sketch. menu_icon_specialCreated with Sketch. menu_icon_walkCreated with Sketch.
Kvitfjell Afterski på Koia med utsikt

Kvitfjell – Bästa skidorten i Norge

Kvitfjell, Lillehammer har i Norge utsedd som bästa alpinskidåkningen. Här finns läcker utsikt, inbjudande fallhöjd och välpreparerade pister som bidrar till utnämningen.

Skidåkning

Tack vare att de totalt 34 km långa nedfarterna ligger på båda sidor om fjället, kan du njuta av sol hela dagen. I och med att den nya fjällsidan, Varden öppnade på Vestsiden föregående säsong, så finns det nu verkligen skidkåkning för alla smaker. Den längsta pisten i Kvitfjell är hela 4200 m lång och har en fallhöjd på 854 meter, med andra ord; inga upp-och-neråk här inte.

Kvit_text_barn_nerf_780_400.jpg

Juniorparken vid mellanstationen måste testas! En park som är tillrättalagd för nybörjare och för den som vill testa jibbing. Parken ligger vid barnområdet på mellanstationen. Här finns självklart också de lätta backarna för de minsta skidåkarna. Två skyddade barnområden, ett på vardera sida om fjället och båda med egen lift, värmestuga och ett rullband för de minsta.

Fakta skidåkning Kvitfjell

Kvit_text_langd_sol_780_400.jpg

Längdskidåkning

Tar du dig hellre fram i sakta mak, finns miltals av spår längs den 1000 meter höga fjällryggen med en läcker utsikt som fullkomligen tar andan ur en. Om du gillar längdåkning så har du hela 600 km natursköna spår att köra i.

Fakta längdskidåkning Kvitfjell

Mat och nöje

Backarna erbjuder flera restaurangalternativ, bar eller pub. För dig som väljer självhushåll finns en liten men välsorterad matbutik vid mellanstationen. Vill du besöka större butiker så gör du det i dalen, ca 15 minuters bilväg från Kvitfjell.

Kvitfjell har mer att ge än bara fina alpina nedfarter. Varför inte prova ett par åk i skicrossbanan, testa ett par hopp i terrängparken eller bara ta det lugnt på relaxavdelningen på GudbrandsGard Hotel.

Boende

Hotell, stugor och lägenheter finns för alla smaker och ligger mitt i backen på 750 meters höjd över havet.

Boende Kvitfjell