Skidsemester i Trysil – Hela familjens favorit

Trysil är en av Norges mest populära skiddestinationer och också den största med sina 75 km preparerade pister. Trysilfjället har två sidor och på den södra sida hittar du Trysil Turistcentret, med ett stort utbud av restauranger och barer. Här är nära till barnområden och skidåkning. Eller boka ett boende på Trysil Högfjällscenter, då bor du på högfjället, 830 meter över havet. Här finns alla faciliteter samlade på ett litet område. Bra utgångspunkt för hela familjen med härlig utsikt och speciellt välordnat för barnfamiljer.

I Trysilfjällen finns kanske Norges största utbud av boende, här kan du boka ett rum eller en lägenhet för två eller en stor stuga som rymmer både släkt och vänner. Boende ligger med närhet till pister, transportspår och barnområden. Det är bekvämt att boka sin skidresa till Trysil och därför en favorit för hela familjen.

Skidåkning

Varierad skidåkning med pister både över och under trädgränsen. Här finns ett genomtänkt och välplanerat liftsystem som tar dig lätt runt och över fjället. Skidsystemet är uppbyggt kring fyra skidområden och har totalt 75 km preparerade pister. En modern 6-sitts stollift tar dig bekvämt och snabbt upp till toppen av fjället. Sätena är uppvärmda och skulle det blåsa lite har liften vindskydd som ger turen till toppen extra komfort. Topp expressen är den första stolliften i Skandinavien med varma säten. Bara att njuta av färden upp på fjället.

Trysil har flera permanenta arenaområden som passar för hela familjen. Crosspår för skidåkning och snowboard med fart och spänning. Parallellslalom där du kan utmana dina vänner eller testa Racing Arena där du direkt ser tiden det tar genom portarna. För den som söker större utmaningar på skidor finns flera svarta backar. Trysil fjället har två sidor, allt hänger ihop genom liftsystemet. Kort sagt - skidglädje för stora och små.

För de minsta finns spännande barnområden och lekar med "snögubben Valle", Valle är Trysils maskot och gör skidåkningen till ett roligt äventyr för alla barn! För att skidupplevelsen ska bli så bra och säker som möjligt finns det tre stora barnområden i Trysil, varav två finns på sydsidan av fjället och ett uppe på fjället. Här kan de yngsta leka i trygg omgivning.

Trysils fyra skidområden:
-    Trysil turistcenter. Här börjar skidområdet på sydsidan och här hittar du långa breda pister för alla nivåer. Här finns barnområde, Park flera arenor, restauranger och huvudgata med livs, sportshop mm.
-    Trysil Høyfjellssenter. Här börjar skidområdet på fjällets norra sida. Ett populärt område på högfjället för barnfamiljer och längdåkare
-    Høgegga. Här hittar du de svarta pisterna
-    Skihytta. Letar du skidåkning med flest soltimmar, då är det här du ska boka ditt boende
Fakta skidåkning Trysil


Längdskidåkning Trysil

I direkt anslutning till backarna både vid Turistcentret och uppe på fjället finns fina längdspår både i skogsterräng och uppe på högfjället. För dig som vill ta en motionsrunda efter dagen i pisten, så finns även eljusspår vid Trysil-Knut Arena.
Fakta längdskidåkning Trysil


Mat och nöje

På båda sidorna av Trysilfjället finns informationscenter. Här hittar du information om Trysil, skidåkning, skidskola, skiduthyrning och försäljning av Skipass. På Trysil Turistcenter finns dessutom bowling, bagare och barnpassning. På båda sidor av fjället finns ett bra urval av caféer, sportshop, bagare, livs, café, barer och restauranger. Likaså finns det en sportshop och livsmedelsaffär.
När du har åkt några turer i backarna börjar hungern göra sig påmind. Då är det bara att glida in till några av matställena på Turistcentret, Fageråsen eller Knettsetra och inta lunchen i trevliga omgivningar.

Kombinera SPA och skidåkning på din skidsemester. Trysil Turistcenter har fått ett eget SPA-hotell, med hög klass och standard, Radisson Blu Resort har egen SPA-avdelning och ett äventyrsbad på hela 1.300 kvadratmeter. Här finner du Norges första inomhus surfingvågor och en klättervägg som går ända ner i vattnet. Ett modernt hotell med konferenskapacitet för 1.500 personer, samtidigt som det är en fin utgångspunkt för en härlig familjesemester för hela familjen. Likaså finns ett trevligt SPA-alternativ om du föredrar att bo på toppen av fjället. Här hittar du Trysil Radisson Blu Mountain Resort med en magnifik utsikt över fjällvärlden.


Boende

Det är kort väg från alla stugor och lägenheter till närmsta lift när du bokar ditt boende i Trysil. Boka boende för din skidresa.
Boende Trysil