menu_icon_aboutCreated with Sketch. menu_icon_bikeCreated with Sketch. menu_icon_crosscountryskiCreated with Sketch. menu_icon_hotelCreated with Sketch. menu_icon_houseCreated with Sketch. menu_icon_mapCreated with Sketch. menu_icon_promotionCreated with Sketch. menu_icon_skiCreated with Sketch. menu_icon_skierCreated with Sketch. menu_icon_skipassCreated with Sketch. menu_icon_skischoolCreated with Sketch. menu_icon_snowwarantyCreated with Sketch. menu_icon_specialCreated with Sketch. menu_icon_walkCreated with Sketch.

Längdskidåkning i Säfsen

Längdskidåkningen i Säfsen består av totalt 115 km längdåkningsspår i vacker natur, för både klassisk åkning och skating. Spåren går både i skogsterräng och på myrmark, vilket ger en fin variation och lagom utmaning för olika kunskapsnivå och erfarenhet.

Flera av skidspåren börjar i närheten av Hyttan, andra vid Säfsen Alpin. Utefter spåren hittar du på flera ställen mysiga vindskydd, där du kan vila trötta skidåkarmuskler eller tända en brasa för att ta en paus och värma dig. Det är många familjer som tar det flacka spåret över myren, packar ryggsäcken med fika och låter skidturen ta den tid det tar. Fördelen med myrspåret är att du inte hittar några backar. Skidturen blir lätt åkt. De som inte är stora nog att åka själva sitter skönt i dragpulka, som finns att hyra på plats.

Prisexempel för spårkort (2018/2019): Veckokort, vuxen 250kr. Dagkort, vuxen 70kr. Barn och ungdomar åker gratis i längdspåren. Har du köpt ett alpintliftkort för min 3 dagar, så ingår även avgift för spårkort.