Säfsen – Där barnen är i fokus


I Säfsen slutar alla backar på samma ställe. Tryggt kan man låta barnen åka på egen hand och återsamlingen blir enkel efter att alla åkt de backar som passar dem. Alla backar slutar på samma ställe. Gröna till svarta backar och vill man ha lite mer spänning kan man pröva Vargspåret som är ett längdspår för utförsåkare.
Skidåkning
Barnen har det härligt roligt i Säfsen. I Filuriland finns en mysig timmerstuga, kojor, grillplatser och aktiviteter. Rätt som det är dyker älgen Filurius upp i egen hög person och leker med barnen. Skidskolan har grupper för alla, slalom, snowboard, telemark och längdåkning. I den välsorterade skidboden kan du hyra all utrustning du behöver.
Du tar dig enkelt från stugområdet med skidbussen som avgår 3 gånger på förmiddagen och likadant hem igen på eftermiddagen. Du åker gratis med skidbussen när du har skidpass
Fakta skidåkning Säfsen
Längdskidåkning
115 kilometer spår för både klassisk åkning och skating. Längdspåren går både ute på myrar och i skogsterräng.
Fakta längdskidåkning Säfsen
Mat och nöje
God mat och mysig miljö gör att du känner dig riktigt ledig. I Hyttan Kök & Bar serveras så väl à la carte som temakvällar. Traktens råvaror kombineras med inslag av det internationella köket. Vill man mysa "hemma" i stugan beställer man enkelt något från take away-menyn med bl.a. goda pizzor. Barnen har förstås sin egen buffé. I Säfsen Alpin finns Solbergets Wärdhus med café och lunchservering.
Fartfylld och uppskattad skotersafari i vacker natur, eller mer lugna aktiviteter som fiske, ridning på islandshästar och bad i vedeldade tunnor och såklart har Säfsen egen After ski med livemusik.
Boende
Boendet i Säfsen ligger smakfullt samlat runt receptionen och värdshuset. Stugorna är mysiga och välskötta och härifrån har du gångavstånd till livs, längdspår och restaurang. I stugområdet finner du även en populär pulkabacke som är skojig både för stora och för små. Boka boende till skidresa till Säfsen redan idag!
Boende Säfsen