menu_icon_aboutCreated with Sketch. menu_icon_bikeCreated with Sketch. menu_icon_crosscountryskiCreated with Sketch. menu_icon_hotelCreated with Sketch. menu_icon_houseCreated with Sketch. menu_icon_mapCreated with Sketch. menu_icon_promotionCreated with Sketch. menu_icon_skiCreated with Sketch. menu_icon_skierCreated with Sketch. menu_icon_skipassCreated with Sketch. menu_icon_skischoolCreated with Sketch. menu_icon_snowwarantyCreated with Sketch. menu_icon_specialCreated with Sketch. menu_icon_walkCreated with Sketch.

Längdskidåkning i Orsa Grönklitt

Orsa Grönklitt är vida känt för sina tio mil välpreparerade skidspår och goda snötillgång. Vare sig du är duktig eller nybörjare, alla stilar funkar här! Många Vasalopps- och tävlingsåkare vässar formen här, men även motionärer och förstagångsåkare trivs i den vackra naturen och de omväxlande och välpreparerade spåren. Det som är unikt med längdåkningen i Orsa Grönklitt är att hela 9 mil är elbelyst.

Den svenska längdeliten tränar regelbundet i Grönklitt. Inte bara för den goda snötillgången och närheten, lika mycket för de oftast perfekta spåren i omväxlande och utmanande terräng. En del säger att Orsa Grönklitt är Sveriges bästa längdskidanläggning. Testa gärna själv. Även om du inte tillhör världseliten.

En del av elljusspåret är försett med snökanoner. Det gör att längdskidsäsongen kan starta tidigt, eftersom snö börjar läggas så snart kylan kommer. Det innebär också att säsongen förlängs genom att man kan producera en snöreserv att använda framåt våren, då solen tar hårt på snön. I Orsa Grönklitt finns 89 snökanoner och till och med en egen damm för att säkra vattentillgången.

Hund och pulka

Orsa Grönklitt är en av få skidanläggningar som har ett längre spår (6km) anpassat även för den som önskar att dra pulka eller åka med hund (kopplad).

Spårkort

Orsa Grönklitt satsar på sina längdspår och strävar efter att hålla hög kvalitet och högsta klass. Spårkortet är en viktig komponent i satsningen för att kunna erbjuda bästa kvalitet och förhållande i längdspåren. Spårkort köper du på plats i Sportshopen eller Rovdjurscentrum.
 
Prisexempel för spårkort (2018/2019): Veckokort, vuxen 620kr. Dagkort, vuxen 120kr.