Orsa Grönklitt – Skidåkning och isbjörn


Orsa Grönklitt står för personlig charm och underbar natur, där boendet ligger i direkt anslutning till backarna. Längdskidåkningen anses vara en av Sveriges bästa, med väl preparerade spår och tidig start på säsongen. Som variation till skidåkningen är ett besök i Orsa Björnpark trevligt för liten och för stor.
Skidåkning
Norrbacken är Grönklitts alpina centrum. På Norrsidan finns de brantaste backarna med Dreampark, hopp och rails medan det nya skidområdet på Östsidan bjuder på röda nedfarter. På Syd och västsidan finns pister för barn, familjer och nybörjare och här ligger barnområdet med funpark för de minsta. På sydsidan hittar du även Blåbärsskogen med talande och sjungande figurer. Blåbärsklubben, Lilla Vasaloppet och Rovdjursslingan där barnen får rolig och lärorik skidåkning med berättande rovdjur och rovdjursspaning.  
Fakta skidåkning Orsa Grönklitt
Längdskidåkning
Orsa Grönklitt bjuder på fin längdskidåkning i drygt 70 km välpreparerade spår och är utsedda till Officiellt Vasalopps Center.
Fakta längdskidåkning Orsa Grönklitt
Mat och nöje
Lunch och middag avnjuts med fördel i Wärdshuset eller i Toppstugan, som ligger 561 meter över havet. I Toppstugan får du inte bara vällagad mat du kan dessutom njuta den till utsikten över Siljan och Dalfjällen.
För barnen finns ett eget aktivitetscenter med musik, filmvisning, fika och kul upptåg med skidlärare. Barnen har självklart egen After-Ski.
Vid sidan av skidåkningen finns Orsa Björnpark - norra Europas största björnpark, som håller öppet alla dagar året runt med Rovdjurscentrum - utställningar, guidade turer i parken. Sibirisk tiger, lo, isbjörn och varg m.m. Andra familjeaktiviteter värt att prova när du befinner dig på skidsemester i Orsa Grönklitt är skotersafari, fiske eller hundspann och långfärdsskridskor.
Boende
I Orsa Grönklitt kan du hitta genuina timmerstugor eller moderna lägenheter. Stugalternativen är flera och uppdelade i olika stugområden. Boka en stuga i Orsa Grönklitt och bo nära till skidåkningen. 
Boende Orsa Grönklitt