Längdskidåkning på Idre Fjäll

Längdskidåkningen på Idre Fjäll bjuder både på utmanade motionsspår eller sköna turer genom ett naturskönt landskap. Idre Fjäll har en vacker längdåkningsterräng, kompletterad med markerade leder på högfjället. Prova Burusjöspåret (15 km) i vacker fjällskog med gamla fäbodar.
Längdpremiären sker vanligtvis i oktober på sparad snö, men Idre Fjälls spårmaskiner står alltid redo att spåra så snart snön faller från himlen.

Längdspåren utgår från skidstadion

Alla spår utgår från skidstadion som ligger intill Västbacken. I elljusspåret finns det dubbla spår och ordentligt med skatebredd. En tidig säsongstart, 30km elbelysta spår och en totalspårlängd på 82 km gör Idre Fjäll till en populär längddestination och att Svenska längdlandslaget ofta förlägger sin träning här i de väl preparerade spåren.

För att kunna hålla hög kvalitet på längdspåren och för att tidigarelägga säsongen genom att spara snö från föregående säsong, så bidrar du som längdskidåkare genom att lösa ett spårpass.

Prisexempel på spårpass (2019): Veckokort vuxen, 540kr. Dagkort, vuxen 130kr. Veckokort junior/senoir 325kr samt dagkort 80kr. Det går även att köpa kombikort där både längdåkning och Alpinskidåkning ingår.
Samtliga priser med reservation för ev förändring under säsong