menu_icon_aboutCreated with Sketch. menu_icon_bikeCreated with Sketch. menu_icon_crosscountryskiCreated with Sketch. menu_icon_hotelCreated with Sketch. menu_icon_houseCreated with Sketch. menu_icon_mapCreated with Sketch. menu_icon_promotionCreated with Sketch. menu_icon_skiCreated with Sketch. menu_icon_skierCreated with Sketch. menu_icon_skipassCreated with Sketch. menu_icon_skischoolCreated with Sketch. menu_icon_snowwarantyCreated with Sketch. menu_icon_specialCreated with Sketch. menu_icon_walkCreated with Sketch.
Branäs längdåkning

Längdskidåkning i Branäs

Längdskidåkningen i Branäs sker uppe på Branäsberget. Har du hyrt en stuga på berget så är det enkelt att ta sig från allt boende, till spårcentralen som ligger öster om Ladan. Bor du nere i dalen, i Branäs by tar du gondolen till toppen (åkturen ingår i ditt spårkort). Totalt finns det 28 km preparerade spår, belägna uppe på Branäsberget i längder från 1,5 – 10 km. Spåren är väl underhållna och det finns plats både för skate och för klassisk stil. Elljusspåret är 1,5 km långt.

För att åka längdskidor i Branäs så köper du ett Spårkort i Infocenter eller i skiduthyrningen på berget. Har du redan ett liftkort för alpinåkning så ingår spårkortet i det (alpinkortet fungerar som ett spårkort).

Prisexempel för spårkort (2019/2020):
Dagkort, vuxen 100kr och ungdom 60kr
Veckokort, vuxen 420kr och ungdom 270kr