menu_icon_aboutCreated with Sketch. menu_icon_bikeCreated with Sketch. menu_icon_crosscountryskiCreated with Sketch. menu_icon_hotelCreated with Sketch. menu_icon_houseCreated with Sketch. menu_icon_mapCreated with Sketch. menu_icon_promotionCreated with Sketch. menu_icon_skiCreated with Sketch. menu_icon_skierCreated with Sketch. menu_icon_skipassCreated with Sketch. menu_icon_skischoolCreated with Sketch. menu_icon_snowwarantyCreated with Sketch. menu_icon_specialCreated with Sketch. menu_icon_walkCreated with Sketch.
Branäs Värmland familj skidåkning

Skidsemester i Branäs – Kort resväg för långa åk

Det är kortväg till Branäs, är en slogan som håller. Många familjer väljer en skidsemester i Branäs för att det är smidigt att ta sig både från södra Sverige och från vår huvudstad. Men anledningen att man kommer tillbaka år efter år är inte bara avståndet utan det familjevänliga skidområdet. Branäs har under flera år vunnit det prestigefyllda priset ”Sveriges bästa skidort för familjer”. I dalstationen finner du destinationens största barnområde och utbudet av barnaktiviteter är stort. En mer familjevänlig skidort är svårt att finna.

Branas_Barn_brant_text_780_400.jpg

Skidåkning

fem minuter tar gondolliften dig till toppen. Den avancerade åkaren tar Branten medan smöråkaren väljer Ovansjöområdet. Föredrar du att trixa med brädan finns det härliga möjligheter och utmaningar även för dig. I Fun & Snowparken kan du testa gränserna med hopp, rails och Big Air bag.

De senaste säsongerna har Branäs gjort stora liftinvesteringar med bl.a en vädersäkrad fyrstolslift som binder ihop Branäs By och toppen, du tar dig till toppen av Branäsberget på nolltid. Skidanläggningen har en fallhöjd på 425 meter.

De allra yngsta roar sig tillsammans med sina föräldrar i Björnidet, för barn från 1,5 år. I pulkabackarna kan du åka kälke under trygga och säkra former, barnaktiviteter för barn från 1,5år. Barnens after ski och Björnbusecupen. Det finns mycket roligt att sysselsätta sig med. Pulkabackar finns både uppe på berget och i Branäs by.

Fakta skidåkning Branäs

Längdskidåkning 

Från toppen av Branäsberget går milslånga längdåkningsspår. Spår från 1,2 km till 10 km och elljusspår för den som vill ta ett varv när det skymmer.

Fakta längdskidåkning Branäs

Branas_uteservering_toppen_text_780_400.jpg

Mat och nöje

Ta en lunch eller fika på toppen med ganifik utsikt över Klarälvsdalen. Njut till after ski på Brant’s Bar & Restaurant. För dig som bor på toppen och är på jakt efter en utsökt middag med mysig stämning, finns inget bättre alternativ än Ladans Kök & Bar. På kvällen äter du en bit god mat, skakar kanske loss på Brant´s dansgolv och laddar sedan batterierna för en ny dag i pisten.

Branas_Boende_vy_text_780_400.jpg
Branäs har ett stort utbud av boende i olika storlekar och standard. De flesta med direkt närhet till pist/lift.

Boende

I Branäs kan du välja att hyra en stuga på toppen eller i dalen. Vid dalstationen, även kallad Branäs By finns både lägenheter, parstugor och bekvämt boende i Ski Lodgen. På toppen av Branäsberget får du en makalös utsikt och du bor nära till både skidåkning i pisten och till längdspår. Både dalen och berget har skiduthyrning och restauranger så du får en bekväm skidresa, vad du än väljer när du bokar ditt boende till Branäs.

Boende Branäs