menu_icon_aboutCreated with Sketch. menu_icon_bikeCreated with Sketch. menu_icon_crosscountryskiCreated with Sketch. menu_icon_hotelCreated with Sketch. menu_icon_houseCreated with Sketch. menu_icon_mapCreated with Sketch. menu_icon_promotionCreated with Sketch. menu_icon_skiCreated with Sketch. menu_icon_skierCreated with Sketch. menu_icon_skipassCreated with Sketch. menu_icon_skischoolCreated with Sketch. menu_icon_snowwarantyCreated with Sketch. menu_icon_specialCreated with Sketch. menu_icon_walkCreated with Sketch.

Längdskidåkning i Åre

Längdskidåkningen i Åre är ofta ett perfekt komplement som träningsform efter en dag i pisten, för den som inte har fått nog med frisk luft och motion. I anslutning till pisterna finns längdspår som sköts av olika aktörer/föreningar och därför har olika rutiner för när och hur ofta spåren körs upp. Elljusspår hittar du både i Björnen och i Duved. I Åreby dras skidspår på sjön när vädret tillåter.

Turåkningen runt Årefjällen kan sägas vara ett mecka, här finns turåkning för ett par timmar eller för flera dagar, men då krävs utrustning och planering. När vårsolen kommer fram är det dags att ta en tur runt om Åreskutan och Mullfjället. Här finns det ett flertal skidleder (kryssmarkerade) att njuta av. I kryssmarkerade leder behövs inte något spårkort. Nöjer du dig med preparerade längdspår i och omkring skidsystemet så har du fyra områden att välja på och löser ett spårkort som gäller för alla områden.

Spårkort

Spårkort köper du på plats i Åre.
Prisexempel för spårkort (2016/2017): Veckokort, vuxen 285kr. Dagkort, vuxen 70kr.