menu_icon_aboutCreated with Sketch. menu_icon_bikeCreated with Sketch. menu_icon_crosscountryskiCreated with Sketch. menu_icon_hotelCreated with Sketch. menu_icon_houseCreated with Sketch. menu_icon_mapCreated with Sketch. menu_icon_promotionCreated with Sketch. menu_icon_skiCreated with Sketch. menu_icon_skierCreated with Sketch. menu_icon_skipassCreated with Sketch. menu_icon_skischoolCreated with Sketch. menu_icon_snowwarantyCreated with Sketch. menu_icon_specialCreated with Sketch. menu_icon_walkCreated with Sketch.
Trysil med välpreparerade längdpår och raska längdåkare

Längdskidåkning i Trysil

Längdskidåkningen i Trysil består av drygt 100 kilometer med perfekta välpreparerade längdspår, i varierad skog- och högfjällsterräng. Längdspåren i sig är värd en skidresa till Trysilfjället. På fjället finns spår och turer både för träning, njutning och längre turer på skidor. Det finns även belysta spår som gör det möjligt att ta en runda efter att solen har gått ned. Skötsel av spåren sker av flera olika aktörer och intresseföreningar och därför kan rutinerna för när spåren körs upp kan variera något.

Var startar längdspåren i Trysil?

Skihytta på sydsidan och Fageråsen på nordsidan är båda bra utgångspunkter för sköna turer. När vårsolen skiner är det oslagbart att ta en tur runt Trysilfjellet och stanna till för en paus i Paradisbukten, där solen ligger på. Läget är perfekt för en fikastund och du förstår snart varför namnet har kommit till, när vårsolen värmer frusna vinternäsor. Flera av sträckningarna har breda spår och passar även för skating.