Norefjell – Oslos närmaste fjäll


Norefjäll eller Norefjell som norrmännen själva säger, brukar kallas för Oslos närmsta högfjällsområde. Det är inte många huvudstäder som kan ståta med så bra skidåkning i närområdet. Från Oslo är det endast 90 minuter med bil och när du kommer fram möts du av äkta norsk fjällvärld och utsikten är hänförande när du tar dig ner i någon av de 26 pisterna. Unikt med så bra skidåkning så nära en huvudstad.

Skidåkning

I Norefjell finns inte bara störtskön skidåkning för alla kunskapsnivåer, här finns även terrängparker och härliga möjligheter till offpist. Kombinera med 120 kilometer längdåkningsspår i både fjäll- och skogsmiljö. Allt detta ger dig utmärkta förutsättningar för en varierad skidsemester. Längsta pisten är hela 6.500 meter, med drygt 1000 meters fallhöjd.

Barnområdet ligger direkt utanför hotellet. Bekvämt och nära med lagom lutning för de minsta
Barnområdet och skidskolan ligger bekvämt mitt i anläggningen och väljer du att boka en lägenhet på hotellet så har du fina lätta och barnvänliga pister direkt utanför dörren.
Fakta skidåkning Norefjell

Längdskidåkning

Längdskidåkning i Norefjell bjuder både turspår på högfjället och i skogsmiljö. Det är alltid skönt att ha båda alternativen utifrån om solen skiner eller det är en blåsig dag. Anläggningen har 120km preparerade längdspår.
Fakta längdskidåkning Norefjell

Mat och nöje

På hotellet serveras utmärkta måltider och det med en makalöst vacker utsikt genom panoramafönstren. Under dagen i backen finns flera fika och lunchalternativ. Framåt kvällen kan du ta en pizza eller njuta afterski på Norefjell Ski & SPA eller varför inte slappna av med en 3-rättersmeny, med den där vackra utsikten igen.

Om ni vill ta en paus från skidåkningen finns det andra aktiviteter att prova på, varför inte ta en SPA-dag på hotellet, bada i utomhuspoolen och träna i gymmet. På hotellet finns även pingis och andra möjligheter till fysiska aktiviteter även om det skulle vara snöstorm ute. Vill ni ha förslag på utomhus aktiviteter så tipsar vi om hundsläde eller ett pulkarace.

Njut av en fikapaus eller en lunch direkt i backen. Utsikten är inte den sämsta!

Boende

I Norefjell bor du perfekt i moderna lägenheter eller i vackra rum på hotellet. Allt boende ligger Ski in/Ski out och gör din skidresa så mycket bekvämare.
Boende Norefjell