Hemsedal – Norges alper


Hemsedal har skidåkning från tre toppar, en skön alpkänsla och kallas därför ofta för Norges alper. Under vardagarna dominerar barnfamiljerna och till veckosluten blir det mer fart och härlig After Ski.
Skidåkning
Hemsedal har Vinternorges högst belägna alpina pister, toppen heter Totten och ligger på 1.450 m.ö.h. Det som är speciellt är att även den "gröna" skidåkaren kan enkelt ta sig upp i systemet för att njuta av skidåkningen och  utsikten av de spetsiga vita topparna. Hemsedal kallas för Skandinavens Alper, och är ett av nordens mest snösäkra skidområden.
Familjevänlighet präglar området som har särskilda barnbackar, skiddagis och ett häftigt snölekland. Här är Valle kung och barnens vän. Hemsedal har Norges största barnområde på över 70.000 m2 med fria aktiviteter i stort sett varje dag för barn i alla åldrar.
Längst ner i skidsystemet möts alla backar, här finns ett stort utbud av restauranger, barer och skapar en naturlig mötesplats före, efter och under dagens skidåkning.
Fakta skidåkning Hemsedal
Längdskidåkning
210 km längdspår i underskön natur väntar dig som är längdåkare. Runt omkring Hemsdedal i dal- och skogsterräng finns 80 km preparerade längdspår.
Fakta längdskidåkning Hemsedal
Mat och nöje
Hemsedal erbjuder mycket och både runt alpincentrat och i själva Hemsedal centrum finns ett stort utbud av caféer och restauranger. Vid alpinaläggningen finns dessutom pubar, bowlingbana, diskotek, nattklubbar och kvällsskidåkning. I helgerna är det live afterski men mycket god stämning.
För de minsta finns Valles barnpassning som tar emot barn från 6 månader, vilket troligen är unikt för Hemsedal. Här är alla barn upp till 8år välkomna för att leka, rita, se på film och skoja med andra barn i trygg omgivning och med god uppsyn. Valles Barnpassning ligger precis vid pisten och det går snabbt att komma hit för föräldrar som åker skidor.
Boende
I Hemsedal hittar du ett stort utbud av boende. Är ni ett par som reser samman kan ni välja på allt från lite enklare lägenheter eller toppmoderna sköna rum på Alpin Lodgen. Är ni många så är alternativen nästan oändliga. Moderna lägenheter, stora lyxiga stugor eller flera mindre boende. Där man kan umgås på dagarna men krypa in i sin egen stuga på kvällen. Boka boende för skidresan idag.
Boende Hemsedal
Sök och Boka