menu_icon_aboutCreated with Sketch. menu_icon_bikeCreated with Sketch. menu_icon_crosscountryskiCreated with Sketch. menu_icon_hotelCreated with Sketch. menu_icon_houseCreated with Sketch. menu_icon_mapCreated with Sketch. menu_icon_promotionCreated with Sketch. menu_icon_skiCreated with Sketch. menu_icon_skierCreated with Sketch. menu_icon_skipassCreated with Sketch. menu_icon_skischoolCreated with Sketch. menu_icon_snowwarantyCreated with Sketch. menu_icon_specialCreated with Sketch. menu_icon_walkCreated with Sketch.
Hafjell pistkarta

Skidåkning i Hafjell

Här hittar du information inför er skidresa till Hafjell. Att åka skidor i Hafjell är att få en liten känsla av hur det kan ha varit för alla de som deltog vid OS i Lillehammer. En skidupplevelse med långa pister och utmaningar för alla i familjen, efter kunskap och erfarenhet.

Det unika med Hafjell är kanske, att här finns ett väl utvecklat barnområde i toppen av Gondolen. Hela familjen kan enkelt ta sig högt upp i systemet och alla får njuta av de höga höjderna och utsikten, utan att vara oroliga att det blir för brant att ta sig ner till dalstationen igen.

Utbyggnad av Hafjell

Det övre området i Hafjell har blivit allt mer populärt de senaste åren, kanske just för att även barnen har tillgång av de högre höjderna. Säsongen 18/19 skedde därför en större utbyggnad i området. En 6-stols lift med uppvärmda säten som går från Mosetertoppen (där Gondolen slutar) tar dig nu ända upp på Hafjelltoppen, med en ny toppunkt på 1.059 m.ö.h. Härifrån har du en fantastisk 360° utsikt över dalen och högfjället.

Hafjell har tre väl planerade familjeområden, gott om grillplatser och flera värmestugor. Allt för att hela familjen ska må bra under hela skiddagen!

 

Snabbfakta Hafjell
Liftar 19 st   Längsta nedfart 7500 m
Rullband 3st      
Nedfarter 30 st   Högsta fallhöjd 864 m
 - Gröna 13 st   Total pistlängd 50 km
 - Blåa 7 st    Konstsnö ja
 - Röda 9 st      
 - Svarta 1 st      
Terrängparker 3st   Snögaranti ja
Halfpipe ja   Skidskola ja
Skipassystem Key Card   Skiduthyrning ja

Värt att veta om Hafjell

Hafjell-Booking-gondolen-620x682.jpg
Ny 6-stolslift från Mosetertoppen
Hafjell-18feb2014-snowboard-vila3-620x682.jpg
Planerad säsongstart 11 nov