Hafjell – Superskidåkning för hela familjen


Långa sköna pister, där hela familjen även nybörjaren har möjlighet att skida högt upp i systemet, tack vara Gondolen som tar alla upp till mellanstationen.

Skidåkning

Långa sköna backar med 830 meters höjdskillnad. Att Hafjell, Lillehammer utsetts till Norges alpina riksanläggning förstår man när man ser och upplever den omväxlande skidåkning av absoluta toppklass, som systemet erbjuder. Stor terrängpark och brädåkarna har ett eget område med pipe, slide och hopp.

Barnområdet ligger högt upp i systemet, direkt där du kliver av Gondolen


Hafjell har ett stort roligt barnområdet med barnpassning, i området finns grillplatser för en mysig utelunch. Skogskörning är något annat som barn på skidor tycker är roligt, det är spännande att ta sig fram mellan granar och i kuperad terräng.
Vill du ta en kortare utflykt med bilen, så tar du dig till Kvitfjell på 25 minuter, det är samma Skipass som i Hafjell och du får ännu mera skidåkning!
Fakta skidåkning Hafjell

Längdskidåkning

Från Hafjellstoppen utgår över 300 kilometer härliga turspår, det är bara att packa ryggsäcken och staka dig iväg genom det gnistrande landskapet.
Fakta längdskidåkning Hafjell

Mat och nöje

Hela fem restauranger i backen, med enkla välsmakande rätter. Vill du roa dig på Afterski så finns fyra olika alternativ. För barnen erbjuds kälkåkning och snöskoter och på Lilleputthammer har alla barn skoj, både stora och små.

Men det finns mera . . . en stor vinterpark med aktiviteter och äventyrliga upplevelser i Hunderfossen, bobrafting, och snöskoterturer. Vill du ha ett avbrott i skidåkandet för lite stadsliv och lite shopping, så ligger Lillehammer inte mer än en dryg mil söderut. Dessutom kan du göra ett besök i Badlandet som ligger sex kilometer från Hafjell.

I Hafjell har vi ett stort urval av boende, alla med bra standard och fina lägen.


Boende

Hafjell har två fjällhotell att välja på. Ett hotell ligger mitt i centrumkärnan och det andra hotellet mitt i backen. Vill du hyra en stuga eller en lägenhet i Hafjell så finns det väldigt mycket att välja på. Moderna lägenheter eller större stugor. Alla med hög standard och ett bra läge för skidåkning. Flera av Hafjells boende har en magiskt utsikt över  dalen eller den läckra fackelbäraren som är uthuggen i ett skogsparti och minner om när Hafjell var värd för Olympiska spelen. Boka boende för skidresan idag!
Boende Hafjell