Gausta – Telemarks högsta och vackraste fjäll


I Gausta finns Telemarkens högsta och kanske vackraste fjäll, Gaustatoppen med sina 1.883 meter över havet. Populärt resmål för barnfamiljer och par som bor i södra Sverige, skidåkningen är fantastiskt och färjan mellan Strömstad - Sandefjord kortar ner restiden med bilen betydligt. Ju snabbare man når resans mål, desto fortare kan man ställa sig på skidorna och njuta av sin skidsemester.

Skidåkning

I Gausta Skisenter finns 36 pister i olika svårighetsgrader och 13 liftar, varav 2 stolliftar. Längsta pisten är 3.200 meter lång och totalt har anläggningen idag 45 kilometer väl preparerade pister för njutbar skidåkning. Kvällsskidåkning flera kvällar i veckan med 4 upplysta backar. För den som är lite mer äventyrlig så är offpiståkningen och möjligheterna till toppturer, något alldeles särskilt enligt experter på området.
För de minsta arrangeras sex dagar i veckan aktiviteter för barn i alla åldrar. Lekfulla hopptävlingar, telemarks Cup och skidlekar.
Fakta skidåkning Gaustablikk

Längdskidåkning

Snösäkra Gaustablikk har 85km maskinpreparerade längdskidspår, som erbjuder alla svårighetsgrader från lätt nybörjarspår på 2 km till en riktig högfjällstur på 23 km. Här finns även elljusspår för den som vill ta en motionsrunda efter dagen i backen.
Fakta längdskidåkning Gaustablikk

Mat och nöje

Bor du på hotellet så bokar du med fördel halv eller helpension redan hemifrån. Har du bokat en lägenhet med självhushåll kan det vara lyxigt att njuta av hotellets goda mat någon av kvällarna.
Dagtid så äter du lunch på hotellet, i cafeterian vid skidcentret hittar du enklare rätter och gott, energirikt mellanmål efter ett par åk i backarna.
Efter skidåkningen är det bara att hänga på Afterski eller diskotek.

Boende

Här kan du välja att bo på hotell Gaustablikk Fjellresort, i stugor eller i lägenheter. Bokar du boende på Gausta så rekommenderar vi dig som reser från Västsverige att ta den vackraste och kortaste vägen till Gausta. Nämligen med färjan Color Line från Strömstad till Sandefjord. Då får du endast 35 mil på vägen, om du tex startar i Göteborg.
Boende Gaustablikk