Gaustablikk – Telemarks högsta och vackraste fjäll


I Gaustablikk finns Telemarkens högsta och kanske vackraste fjäll, Gaustatoppen med sina 1.883 meter över havet. Populärt resmål för barnfamiljer och par som bor i södra Sverige, skidåkningen är fantastiskt och färjan mellan Strömstad - Sandefjord kortar ner restiden med bilen betydligt. Ju snabbare man når resans mål, desto fortare kan man ställa sig på skidorna och njuta av sin skidsemester.

Skidåkning

I Gaustablikk finns 32 pister i olika svårighetsgrader och 12 liftar, varav 2 stolliftar. Längsta pisten är 2.500 meter lång och totalt har anläggningen idag 28 kilometer väl preparerade pister för njutbar skidåkning. Kvällsskidåkning flera kvällar i veckan i tre backar. För den som är lite mer äventyrlig så är offpiståkningen och möjligheterna till toppturer, något alldeles särskilt enligt experter på området.
För de minsta arrangeras sex dagar i veckan aktiviteter för barn i alla åldrar. Lekfulla hopptävlingar, telemarks Cup och skidlekar.
Fakta skidåkning Gaustablikk

Längdskidåkning

Snösäkra Gaustablikk har 100 km maskinpreparerade längdskidspår, som erbjuder alla svårighetsgrader från lätt nybörjarspår på 2 km till en riktig högfjällstur på 23 km. Här finns även elljusspår för den som vill ta en motionsrunda efter dagen i backen.
Fakta längdskidåkning Gaustablikk

Mat och nöje

Bor du på hotellet så bokar du med fördel halv eller helpension redan hemifrån. Har du bokat en lägenhet med självhushåll kan det vara lyxigt att njuta av hotellets goda mat någon av kvällarna.
Dagtid så äter du lunch på hotellet, i cafeterian vid skidcentret hittar du enklare rätter och gott, energirikt mellanmål efter ett par åk i backarna.
Efter skidåkningen är det bara att hänga på Afterski eller diskotek och kvällstid kan alla barn vara med i "Grotteklubben" (mot tillägg/informationsmöte varje söndag inför kommande vecka).

Boende

Bokar du boende till Gaustablikk med oss på Bengt-Martins, så erbjuder vi dig som reser från Västsverige, att du tar den vackraste och kortaste vägen till Gaustablikk. Nämligen med färjan, Color Line från Strömstad - Sandefjord. Då får du endast 35 mil på vägen, om du tex startar i Göteborg. Priset för överfarten med färjan ingår i alla våra paket, stugor och rum på Gaustablikk.
Boende Gaustablikk