menu_icon_aboutCreated with Sketch. menu_icon_bikeCreated with Sketch. menu_icon_crosscountryskiCreated with Sketch. menu_icon_hotelCreated with Sketch. menu_icon_houseCreated with Sketch. menu_icon_mapCreated with Sketch. menu_icon_promotionCreated with Sketch. menu_icon_skiCreated with Sketch. menu_icon_skierCreated with Sketch. menu_icon_skipassCreated with Sketch. menu_icon_skischoolCreated with Sketch. menu_icon_snowwarantyCreated with Sketch. menu_icon_specialCreated with Sketch. menu_icon_walkCreated with Sketch.
Längdspår vid Fefor högfjällshotell i solnedgång

Längdskidåkning i Fefor

Längdskidåkningen i Fefor och Gudbrandsdalen är idealisk. Här finns tur- och längdåkning med 630 km markerade och preparerade skidspår i skog, på fjäll och högfjällsterräng med Rutens topp 1.517 meter över havet som det ultimata målet. Vägen uppför ger dig det bästa av Norge, utsikten är hänförande och du har panoramautsikt över både Jotunheimen och Rondande.

Till Fefor for man tidigt för att ”gå på ski” och hotellet var det första norska turisthotell att ta emot vintergäster, så gjorde även de kungliga och dåtidens upptäcksresande förlade även en del träning här innan de gav sig ut på sina expeditionsresor, tex Fritjof Nansen och Sir Robert Scott.

Fjället har genom tiden behållit sin vackra natur och rika snötillgång, det är bara skidgästerna som har förändrat sig något över tiden. Alla längdskidspår startar direkt utanför hotellentrén. Skidspåren planeras och dras med tanke på skiftande väderförhållande på fjället. När det blåser och sikten inte är god så går du tryggt i skogsterräng. Vid solsken och blå himmel kan du sträcka ut på högfjället.