menu_icon_aboutCreated with Sketch. menu_icon_bikeCreated with Sketch. menu_icon_crosscountryskiCreated with Sketch. menu_icon_hotelCreated with Sketch. menu_icon_houseCreated with Sketch. menu_icon_mapCreated with Sketch. menu_icon_promotionCreated with Sketch. menu_icon_skiCreated with Sketch. menu_icon_skierCreated with Sketch. menu_icon_skipassCreated with Sketch. menu_icon_skischoolCreated with Sketch. menu_icon_snowwarantyCreated with Sketch. menu_icon_specialCreated with Sketch. menu_icon_walkCreated with Sketch.

Snöröjning och sandning i Sälen

Alla älskar vi snö, men ibland kan det vara en utmaning när det kommer mycket på en gång!

Snöröjning

  • Parkeringsplats i anslutning till ditt boende sköts av snöröjningen. Det är generellt skottat på ankomstdagen. Det innebär att det om det snöar på ankomstdagen eller du checkar in någon dag senare, så kan det hinna bli översnöat innan du har checkat in i ditt boende.
  • Bengt-Martins sköter skottning fram till stugan (inte parkeringsytor) och det samma gäller som ovan att vi ser till att det är skottat på ankomstdagen.
  • Varje boende är utrustat med snöskyffel och sopborste så att du själv ska kunna hålla efter snömängden under din vistelse.
  • Snöröjarna är ute och kör så snart det faller snö på fjället. De är många och prioriterar de största vägarna och sedan område för område. Vi kan därför inte svara på när det snöröjs på vägarna kring just ditt boende.
     
  • Tänk på att din bil bör vara undan i tid, den dagen du checkar ut, så att snöröjarna kan ploga inför nästa ankomst.

Sandning

  • Det finns stationer på flera platser på fjället där du kan fylla på sand  . . . .
  • Vid de flesta av våra boende finns det en hink med sand så att du själv kan sanda tex uppfart eller parkering

Snö är det bästa som finns och en lyxvara för många av oss, så passa på att njut när det vräker ner!