Sommar i Stöten - Fjället som närmaste granne

Sommar i Stöten har äventyr för både liten som stor. Här finns närhet till vandring, cykling eller varför inte prova på fiske och en paddeltur.

Cykel eller kajak
Upptäck Sälenfjällen till fots eller ta en cykeltur i närområdet. Vandra en bit av Kungsleden eller ta en tur till Närfjället tur & retur. Du kan hyra cykel i Stötens reception och utforska någon av Sälenfjällens välmarkerade cykelleder. Oavsett om du föredrar landsväg, cross country eller downhill så finns det utmaningar för alla kunskapsnivåer.
Ett tips är att dag en dagstur till Rörbäscknäs, ca 15 minutert bildfärd från Stöten, här finns 115 km cross country cykelleder att utforska i mycket vacker natur.
Vill du testa att paddla dig fram, så kan du hyra kanot eller kajak vid Stötens Camping.

Fiske - Stöten
Vill du vara säker på att få napp?  Då är Put & Take något för dig. I anslutning till Görälven finns Put & Take-dammen som är fylld med Regnbåge hela sommaren - här nappar det alltid! Ett perfekt och uppskattat utflyktsmål för hela familjen. Ta en fikapaus i vindskyddet och njut av en lugn och rofylld dag under tiden det nappar.
För att fiska i dammen krävs fiskekort. Det köper du på plats i Stötens reception, eller genom att swisha enligt instruktioner vid dammen. Har du glömt fiskeutrustningen hemma, så kan vi tipsa om butiken på Stötens Camping, där kan du köpa till det du behöver för fiskelyckan.
Vill du uppleva naturen vid Görälven så kan du kasta med fluga eller kastspö och uppleva känlan av att fiska harr och öring. Ersbo flugfiskesträcka i Görälven, som tillhör Transtrands Fiskevårdsområde är ca 2 km lång och bjuder på både lugnt och strömmande vatten. Fiskekort för denna sträcka kan köpas på Stöten Camping.

Boende - Stöten om sommaren
Vi har ett stort och varierande utbud av stugor och lägenheter i Stöten under sommaren. Alla boende ligger i fin närhet till den vackra naturen och många utflyktsmål. Du finner lediga alternativ i vår onlinebokning.