menu_icon_aboutCreated with Sketch. menu_icon_bikeCreated with Sketch. menu_icon_crosscountryskiCreated with Sketch. menu_icon_hotelCreated with Sketch. menu_icon_houseCreated with Sketch. menu_icon_mapCreated with Sketch. menu_icon_promotionCreated with Sketch. menu_icon_skiCreated with Sketch. menu_icon_skierCreated with Sketch. menu_icon_skipassCreated with Sketch. menu_icon_skischoolCreated with Sketch. menu_icon_snowwarantyCreated with Sketch. menu_icon_specialCreated with Sketch. menu_icon_walkCreated with Sketch.

Fjällvandring i Sälen

I Sälen finns det gott om vandringsleder i en fantastisk fjällmiljö. Vandringsalternativ för både nybörjare och den lite mer rutinerade vandraren både kring Lindvallen, Högfjället och Tandådalen eller varför inte ta en tur på Vasaloppsleden.

Sommarens Fjällvandring i Sälen

Sommarens fjällvandring kan bli din bästa upplevelse i sommar, och att upptäcka Sälen till fots är en härlig upplevelse för hela familjen. Totalt finns ca 200 km rösade leder, både för nybörjare och för den mer vane vandraren. Längs lederna finns raststugor och vindskydd. Den led som ringar in Sälenfjället är markerade med röda kryss. Bästa tiden för att vandra på lederna i Sälen är från midsommar till fram i september. Kartor finns att köpa på Sälens Turistbyrå samt ett flertal serviceställen runtom i Sälen.

Lederna är väl markerade med röda eller gula kryss, och det finns trevliga raststugor och vindskydd längs vandringslederna. Så fixa fika, packa ryggsäcken och ge dig ut för att upptäcka den fantastiska fjällnaturen under en skön promenad eller vandringstur.

Salen_Vandra_spang_text_780_440.jpg

Klicka på länken för att läsa vandringsfolder med kartor och tips 

Vandra i Trollskogen - Spännande vandring för barn

Det perfekt utflyktsmålet för de minsta och för hela familjen är Trollskogen i Hundfjället. Trollen har inte tagit sommarlov utan spelar och sjunger varje dag. Det bästa tipset är att ta med fika och hela familjen kan njuta av en lättare vandring upp genom den gamla urskogen där trollen bor.

Salen_Trollskog_TEXT_Collage_780_400.jpg

Trollskogen består av flera olika delar där ni tillsammans kan upptäcka och utforska inte bara Trollskogen utan också Tandtrollskogen, Trollens fäbod, fordonsparken, barnens skulpturpark och naturhusen. Spännande och lekfull vandring!

Salen_Trollskog_TEXT_hopp_780_400.jpg

Vandra och bo på fjället

Vi har stugor och lägenheter med fjällnära läge både i Lindvallen och Högfjället. Hitta din bas för familjens fjälläventyr genom att klicka på SÖK och BOKA knappen eller gå vidare och läs mer om boende i Sälen.