menu_icon_aboutCreated with Sketch. menu_icon_bikeCreated with Sketch. menu_icon_crosscountryskiCreated with Sketch. menu_icon_hotelCreated with Sketch. menu_icon_houseCreated with Sketch. menu_icon_mapCreated with Sketch. menu_icon_promotionCreated with Sketch. menu_icon_skiCreated with Sketch. menu_icon_skierCreated with Sketch. menu_icon_skipassCreated with Sketch. menu_icon_skischoolCreated with Sketch. menu_icon_snowwarantyCreated with Sketch. menu_icon_specialCreated with Sketch. menu_icon_walkCreated with Sketch.

Fjällvandring i Sälen

I Sälen finns det gott om vandringsleder i en fantastisk fjällmiljö. Vandringsalternativ för både nybörjare och den lite mer rutinerade vandraren både kring Lindvallen, Högfjället och Tandådalen eller varför inte ta en tur på Vasaloppsleden.

Lederna är väl markerade med röda eller gula kryss, och det finns trevliga raststugor och vindskydd längs vandringslederna. Så fixa fika, packa ryggsäcken och ge dig ut för att upptäcka den fantastiska fjällnaturen under en skön promenad eller vandringstur.

Sommarens fjällvandring kan bli din bästa upplevelse i sommar, och att upptäcka Sälen till fots är en härlig upplevelse för hela familjen. Totalt finns ca 200 km rösade leder, både för nybörjare och för den mer vane vandraren. Längs lederna finns raststugor och vindskydd. Den led som ringar in Sälenfjället är markerade med röda kryss. Bästa tiden för att vandra på lederna i Sälen är från midsommar till fram i september. Kartor finns att köpa på Sälens Turistbyrå samt ett flertal serviceställen runtom i Sälen.

Ladda ner Sälens Turistbyrås vandringsfolder med kartor och tips