menu_icon_aboutCreated with Sketch. menu_icon_bikeCreated with Sketch. menu_icon_crosscountryskiCreated with Sketch. menu_icon_hotelCreated with Sketch. menu_icon_houseCreated with Sketch. menu_icon_mapCreated with Sketch. menu_icon_promotionCreated with Sketch. menu_icon_skiCreated with Sketch. menu_icon_skierCreated with Sketch. menu_icon_skipassCreated with Sketch. menu_icon_skischoolCreated with Sketch. menu_icon_snowwarantyCreated with Sketch. menu_icon_specialCreated with Sketch. menu_icon_walkCreated with Sketch.

Fiske i Lindvallen

Att dra upp kvällsmaten på eget spö, det är lycka det!

I Sälenområdet finns det fiske som passar för alla och det finns många bra fiskevatten i trakterna. Här finns fiskemöjligheter i älv, tjänr och sjöar. Vare sig du är nybörjare eller proffs så finns utmaningar och möjligheter. Ett tips från en av våra gäster är att med barnen till den lilla Put and Take sjön som ligger strax intill stugorna i Gröna Byn. Fiskekort köper du i Lindvallens Fäbod eller på CirkelK. Fäboden har även utrustning att hyra.

SOMMAR_SALEN_fiskebarn_TEXT_780_400.jpg

En skön stund med barnen vid Svansjön, strax intill Gröna Byn i Lindvallen

Ett annat tips är att ta sig en liten bit norrut till Görälven, där du med fluga eller kastspö kan få uppleva känslan av att fiska harr och öring. På campingen i Stöten kan du köpa fiskeutrustning, fiskekort och få information om det mesta som har med olika fisken att göra.

Exempel på andra vattendrag med riktigt bra fiske är Furuälven och Västerdalälven där röding och sik är vanligt förekommande. Området har även en och annan sjö och tjärn som bjuder på bra och gynnsamt fiske. Här finns goda chanser att dra upp en och annan regnbågslax eller öring.

Fiskarterna det finns gott om i Sälen är t ex öring, regnbågslax, röding, abborre och brax.