menu_icon_aboutCreated with Sketch. menu_icon_bikeCreated with Sketch. menu_icon_crosscountryskiCreated with Sketch. menu_icon_hotelCreated with Sketch. menu_icon_houseCreated with Sketch. menu_icon_mapCreated with Sketch. menu_icon_promotionCreated with Sketch. menu_icon_skiCreated with Sketch. menu_icon_skierCreated with Sketch. menu_icon_skipassCreated with Sketch. menu_icon_skischoolCreated with Sketch. menu_icon_snowwarantyCreated with Sketch. menu_icon_specialCreated with Sketch. menu_icon_walkCreated with Sketch.

Crosscountry, downhill och alldeles vanlig cykling i Sälen

Fjället är grönt och dagarna långa och ljusa. När det är sommar finns det tid att upptäcka en helt ny sida av de svenska och norska fjällen. Det är härligt att uppleva fjällvärlden från cykelsadeln med frisk luft i lungorna. Det finns leder och banor för alla kunskapsnivåer.

Sälen - inte bara Downhill

Sälen Lindvallen är inte bara Downhill. Runt om hela Lindvallen finns fina grusvägar, skogsvägar och stigar som lämpar sig perfekt för Crosscountry-cykling i olika svårighetsgrader och karaktär. Det finns cykling som passar alla i familjen. Start och mål är vid parkeringen på Gustavtorget.

Crosscountry

I Lindvallen finns det cykling som passar hela familjen. Cross Country cykling (XS) är en form av cykling som går över stock och sten och utförs på leder som består av stigar och skogsvägar. XC-leder utgår från ledcentralen vid Experiumtorget. Möjligheten att ta liften upp på fjället och testa fjällcykling ger en mäktig upplevelsen för XC-cyklisterna.

Salen_cykel_fjallet_text_780_440.jpg

Barncykling

För barnen finns flera cykelland och en downhillbana för barn där det är kul att lära sig att cykla bland balansbrädor, hopp och gupp.

Salen_cykel_vila_text_780_440.jpg

Landsväg

Varför inte prova landsvägscykling på nästintill bilfria vägar i underbar fjällmiljö. Välj mellan långa eller korta turer. I Sälen med omnejd finns fantastisk landsvägscykling på nästintill bilfria vägar i underbar fjällmiljö. Olika varianter på turer är oändlig.

Sälen Bike Park

Du köper ditt LiftPass på plats i Sälen. Ditt liftpass är också biljetten för dina sommarupplevelser på fjället i Sälen. Bekvämt tar du diig upp genom att sätta dig i liften och smidigt får du med dig cykeln upp till toppen.

Sälen Bikepark med downhillåkning, ligger i Gustavbacken. Cykeln tar du med dig upp i liften. Här finns leder för barn, nybörjare men även för de som söker en större utmaning. Tex lätt snirklad led för de allra minsta vid Sälfjällstorget eller perfekta blandningen mellan grävda leder och naturliga element med större utmaningar.

Bikepark_salen_TEXTBILD_780_400.jpgKlicka på bilden ovan för större karta