menu_icon_aboutCreated with Sketch. menu_icon_bikeCreated with Sketch. menu_icon_crosscountryskiCreated with Sketch. menu_icon_hotelCreated with Sketch. menu_icon_houseCreated with Sketch. menu_icon_mapCreated with Sketch. menu_icon_promotionCreated with Sketch. menu_icon_skiCreated with Sketch. menu_icon_skierCreated with Sketch. menu_icon_skipassCreated with Sketch. menu_icon_skischoolCreated with Sketch. menu_icon_snowwarantyCreated with Sketch. menu_icon_specialCreated with Sketch. menu_icon_walkCreated with Sketch.

Cykling på Idre Fjäll - även downhill & mountainbike

Idre Fjäll erbjuder både Cross Country och härlig Downhill. Det härliga med Idre Fjäll är att det finns cykelleder som passar för alla kunskapsnivåer. Är du nybörjare eller är lite yngre, så passar de gröna lederna. Här kan man nyfiket prova sig fram på flacka, roliga och lättcyklade leder. Vill du ha lite mer utmaning när du cyklar i fjällen, så testar du en blå led. Lite mer berg och dalbana genom vackra skogspartier runt fjället. Nästa steg är att ge sig på den röda utmaningen, i form av uppförsbackar och skogsstigar.

Att cykla på Idre Fjäll är verkligen en naturupplevelse, där varje led bjuder på fantastisk miljö och nya utsikter. Cykla både på fjälltopp och i sagoskog!

Idre_Sommar_grupp_TEXT_780_400.jpg

Cykla tillsammans i sommar

Cykling, vare sig det är downhill, mountainbike eller annan form av cykling, är verkligen ett sätt att umgås och en rolig aktivitet att göra tillsammans. Det är inte alltid alla orkar cykla lika långt, eller lika brant. Men i någon av Idre Fjälls banor kommer alla att ha lika kul! Alla leder startar på centrumtorget, mitt i anläggningen. Så var du än bor har du nära till utgångspunkten. Alla lederna är enkelriktade och har mysiga rastplatser utefter leden. För de anlagda lederna köper du ett Trailpass (pris ex 2021: 4 dagar 325kr/vuxen, 165kr/junior 8-15år). För att cykla på grusvägar och stigar utanför Idre Fjälls Trailcenter behövs inte något Trailpass.

Ladda ner led och cykelkarta för Idre Fjäll (pdf)

I centrumaläggningen finns möjlighet att hyra cykel, eller få din cykel lagad i cykelverkstaden. Hyra cykel för halvdag kan du göra på plats, i mån av lediga cyklar. Vill du vara säker på att det finns en cykel för hela veckan är det bäst att förboka (senast 8 dgr före ankomst).
Förboka cykel - Sänd ett mail (ange namn, bokningsnummer på ditt boende, kroppslängd, typ av cykel och datum när du önskar att hyra)