menu_icon_aboutCreated with Sketch. menu_icon_bikeCreated with Sketch. menu_icon_crosscountryskiCreated with Sketch. menu_icon_hotelCreated with Sketch. menu_icon_houseCreated with Sketch. menu_icon_mapCreated with Sketch. menu_icon_promotionCreated with Sketch. menu_icon_skiCreated with Sketch. menu_icon_skierCreated with Sketch. menu_icon_skipassCreated with Sketch. menu_icon_skischoolCreated with Sketch. menu_icon_snowwarantyCreated with Sketch. menu_icon_specialCreated with Sketch. menu_icon_walkCreated with Sketch.
Ramundberget Skidsemester Restaurang Tusen

Ramundberget – Massor av äkta natursnö

Ramundberget, den mest snösäkra skidåkningen i Sverige och klassas av skidtidningarna som en av de bästa skidresorna! Mesta av snön här, är faktiskt natursnö. Det ger en särskild vinterkänsla och fina offpist möjligheter.

Även barnen älskar Ramundberget, med eget LillRamis, säkert och tryggt avskilt från de övriga pisterna. Här finns barnlift, rullband och barnens eget kulhus med erfaren personal som ser till barnen och aktiverar med tävlingar och andra roliga utmaningar. Ett par decimeter nysnö förvandlar förresten hela området till en enda stor lekplats för alla med barnasinnet i behåll.

Skidåkning

Ramundberget består av ett variationsrikt skidområde. Flacka och branta backar med de senare årens alltmer populära parker gör det hela svårslaget. Berget självt har fått bestämma det mesta om lutning och topografi, backarna är variationsrika och kul att åka i. Du kommer lite närmare "skidåkningens själ". I Ramundberget finns flera Parker att välja på. Lekparken även kallat "drömlandet", flera linjer med roliga hopp, jibs och gupp i olika former. En omväxlande park att ha roligt i. Mitt i smeten ligger Stjärnparken och är platsen för riktigt feta hopp som ställer lite högre krav på åkaren. Parken är delvis belyst. Skogsparken är hälften naturlig, hälften handgjord. Shapen sköts av naturen. Klippor, gläntor och jibs. Ta första liften upp vid snöfall!

För dig som söker nya utmaningar, hjälp på traven eller vill åka lite säkrare finns skidskola alltid beredd. I en total skidupplevelse ingår både alpint, lite längd och kanske en tur på fjället. Befriande fritt från trängsel i backarna och med alla förutsättningar samlat på en plats.

Fakta skidåkning Ramundberget

Längdskidåkning 

300 km preparerade längdspår, vilket är världens längsta spårsystem. För dig som vill ha ännu mera längdåkning så finns det även 450 kilometer rösade leder.

Fakta längdskidåkning ramundberget

Mat och nöje

Naturens eget skafferi är en stor tillgång för områdets restauranger och krogar, du har sex olika att välja på. En måltid ska vara en höjdpunkt på dagen, en stund tillsammans med nära och kära, där dagens upplevelser summeras och jämförs. På hotellet finns Spa med relax, pool, gym och bastu.

Vill du testa lite utomhusaktiviteter som är lite utöver det vanliga, så ta en tur på skoter eller prova på mycket populära Heliskiing.

Boende

I Ramundberget kan du bo bekvämt på hotell, ingen lämnas oberörd av ett besök på genuina Fjällgården. Vällagad mat och skön stämning. Vill du sköta dig själv och laga egen mat så bokar du en stuga eller lägenhet med plats för 4-10 personer.

Boende Ramundberget