menu_icon_aboutCreated with Sketch. menu_icon_bikeCreated with Sketch. menu_icon_crosscountryskiCreated with Sketch. menu_icon_hotelCreated with Sketch. menu_icon_houseCreated with Sketch. menu_icon_mapCreated with Sketch. menu_icon_promotionCreated with Sketch. menu_icon_skiCreated with Sketch. menu_icon_skierCreated with Sketch. menu_icon_skipassCreated with Sketch. menu_icon_skischoolCreated with Sketch. menu_icon_snowwarantyCreated with Sketch. menu_icon_specialCreated with Sketch. menu_icon_walkCreated with Sketch.
Fefor högfjällshotell, längdspår direkt vid knuten

Fefor – Förknippat med Fefor Högfjällshotell

Fefor är något av det mest norska du kan uppleva i de norska fjällen. Ett genuint högfjällshotell med den äkta känslan i ett längdparadis.  

Fefors högfjällshotell har ett fantastiskt läge på 930 meter över havet och ligger i sydsluttningen med utiskt över Jotunheimen. Vi kan varmt rekomendera Fefor även till barnfamiljer som vill ha en avslappnad skidsemester där det finns  tid att umgås och vistas tillsammans i naturen.

Skidåkning

Cirka en mil från Fefor finns Gålå skidområde med härliga pister för utförsåkning. Vid hotellet finns en mindre slalombacke som är öppen under mer frekventa veckor som under jul, nyår, sportlov och påsk. Skidanläggningen vid hotellet är bäst lämpad för småbarnsfamiljer, brädåkare och för lek och kul.

Fakta skidåkning Fefor

Längdskidåkning

Området kring Fefor är idealiskt för tur- och längdskidåkning med 630 km markerade och preparerade skidspår i skog, på fjäll och högfjällsterräng med Rutens topp 1.517 m.ö.h. som det ultimata målet. Fefor har spårförbindelse med Dalseter och Gålå och det är populärt att ta sig en dagstur till något av de andra hotellen i området för en lunch eller en välförtjänt paus.

Fakta längdskidåkning Fefor

Mat och nöje

Njut av frukost och måltider i hotellrestaurangen med milsvid utsikt över fjällvärlden. På Fefor kan man delta i olika uteaktiviteter. Fefor ligger vid kanten av Feforvannet där det kryllar av röding. Gäster är välkomna att fiska och man får mycket fisk - 100 per dag är inte ovanligt. Hotellet har utrustning, riktigt bete och fryser in fisken åt dig.

På Fefor finns även en elbelyst skridskobana samt skiduthyrning.

Boende

Här bor du på Fefors Högfjällshotell. Ett riktigt högfjällshotell med lång tradition och många gäster som genom tiden har njutit av friluftsliv och av sin skidemester i sköna fjällomgivningar.

Boende Fefor

Boenden i Fefor