menu_icon_aboutCreated with Sketch. menu_icon_bikeCreated with Sketch. menu_icon_crosscountryskiCreated with Sketch. menu_icon_hotelCreated with Sketch. menu_icon_houseCreated with Sketch. menu_icon_mapCreated with Sketch. menu_icon_promotionCreated with Sketch. menu_icon_skiCreated with Sketch. menu_icon_skierCreated with Sketch. menu_icon_skipassCreated with Sketch. menu_icon_skischoolCreated with Sketch. menu_icon_snowwarantyCreated with Sketch. menu_icon_specialCreated with Sketch. menu_icon_walkCreated with Sketch.

Fjällvandring i Säfsen

Vandring är ett härligt sätt att komma nära naturen och i trakterna kring Säfsen är det verkligen natursköna möjligheter och ett fint område att vandra med barn eller ge sig ut på längre vandringar för den mer erfarne. Säfsen ligger i södra Dalarna ca 3 timmar från Stockholm.

Vandra med små barn i Säfsen

Det är verkligen mysigt att vandra med små barn, hela familjen även de minsta kan följa med på den spännande naturstigen där Säfsens egen maskot har placerat ut spännande och roliga frågor. Vem kan svara på de kluriga frågorna och vem vinner familjekampen?

SAFSEN_SOMMAR_VANDRPAR_TEXT_780_400.jpg

Längre vandringar i Säfsen

Kombinera flera kortare sträckningar, ta dig ända upp till toppen av Solberget för att njuta av utsikten, vandra genom mäktig gammal finnskog eller också avsätter du en heldag för natursköna upplevelser på Skifsenleden. Här kan du till och med planera in en övernattning i vindskydd om du vill prova på det "riktiga vildmarkslivet".

Alla vandringsleder startar och utgår från sportcentret. Här finner du en stor översiktskarta, så det är eneklt att planera dagens tur. Alla leder är utmärkta i terrängen med röda kryss. Lederna är från 3km till några mil. I Säfsen finns både korta och långa leder, något för alla typer av vandrare eller terränglöpare.

Du finner boende genom att klicka på SÖK och BOKA knappen