Sök och boka Varukorg Mina sidor

Vill du ha hjälp?

Vår support finns för dig
för att hitta rätt stuga
eller hotell i fjällen
Välj kontaktsätt nedan:


054-10 24 00


Mån-fre 09.00 - 17.00
Lördag 10.00 - 14.00

Webbokningshjälp ›
Maila din fråga ›

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev Fjäll:


E-postadress
Förnamn
Efternamn
Postnummer

Vår policy för e-postadresser

Säfsen

 
Ladda ner:
Pistkarta (.pdf)
Områdeskarta Säfsen (.pdf)


Boende i Säfsen  - Boka online >>

 

Säfsen med barnen i fokus! 

Säfsen ligger i Dalarna, bara 27 mil från Stockholm och 34 mil från Göteborg. I Säfsen Alpin finns 16 backar och många aktiviteter för hela familjen. En fartfylld snow park, Filuriland för de minsta och kvällsskidåkning gör Säfsen till en perfekt skidort för alla, ung som gammal.

Alpin skidåkning i Säfsen

Alla backar slutar på samma ställe. Tryggt kan man låta barnen åka på egen hand och samlingen blir enkel efter att alla åkt de backar som passar dem. Gröna till svarta backar och vill man ha lite mer spänning kan man pröva Vargspåret som är ett längdspår för utförsåkare.

Här hittar du alpinfakta med Skipasspriser, skiduthyrning, skidskola m.m >>

 

På längden

115 kilometer spår för både klassisk åkning och skating.

Kika även på längdfakta från Säfsen >>

 

För barnen

Barnen har det härligt roligt i Säfsen. I Filuriland finns en mysig timmerstuga, kojor, grillplatser och aktiviteter. Rätt som det är dyker älgen Filurius upp i egen hög person och leker med barnen. Skidskolan har grupper för alla, slalom, snowboard, telemark och längdåkning. I den välsorterade skidboden kan du hyra all utrustning du behöver.

Mat och nöje

God mat och mysig miljö gör att du känner dig riktigt ledig. I Hyttan Kök & Bar serveras så väl à la carte som temakvällar. Traktens råvaror kombineras med inslag av det internationella köket. Vill man mysa "hemma" i stugan beställer man enkelt något från take away-menyn med bl.a. goda pizzor. Barnen har förstås sin egen buffé. I Säfsen Alpin finns Solbergets Wärdhus med café och lunchservering.

Övriga aktiviteter i Säfsen

Fartfylld och uppskattad skotersafari i vacker natur, eller mer lugna aktiviteter som fiske, ridning på islandshästar och bad i vedeldade tunnor. After ski med livemusik.

Nyhet - Skidbuss

Du tar dig nu enkelt från stugområdet med skidbussen som avgår 3 gånger på förmiddagen och likadant hem igen på eftermiddagen. Du åker gratis när du har skidpass

klart.se

 

Se hela vårt utbud av stugor i Säfsen >>