Sök och boka Varukorg Mina sidor

Vill du ha hjälp?

Vår support finns för dig
för att hitta rätt stuga
eller hotell i fjällen
Välj kontaktsätt nedan:


054-10 24 00


Mån-fre 09.00 - 17.00
Lördag 10.00 - 14.00

Webbokningshjälp ›
Maila din fråga ›

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev Fjäll:


E-postadress
Förnamn
Efternamn
Postnummer

Vår policy för e-postadresser

Hundfjället - SälenBoende i Hundfjället/Tandådalen - Boka online >>

 

Hundfjället med Trollskogen - Barnfamiljens vinterland!

Föredrar du ett lugnare tempo kan man i Hundfjället åka i härligt varierade backar, lära känna levande trätroll och mysa i stugan om kvällarna. Ett äkta skidparadis för både stora och små.


 

Hundfjällets skidsystem är sammanflätat med Tandådalens via transportlift. De två systemen bildar tillsammans Tandådalen/Hundfjällets skidområde. Tandådalens skidsystem erbjuder Sälens bredaste alpina skidåkning.

Alpinskidåkning i Hundfjället

En vintervärld som bjuder på riktig fjällkänsla med härliga breda backar och milsvid utsikt. Ett stort skidområde där alla i familjen trivs. Du hittar alltid solsidan och läsidan, för här finns pister i alla fyra väderstreck. Hela familjen kan susa nedför de långa backarna som tillåter alla att bli kung i backen på en dag. Högsta fallhöjd är 240 meter och längsta nedfart 2,1 km. I SkiPasset ingår både Tandådalen och Hundfjället. För båda anläggningarna gäller kvällsåkning sju dagar i veckan. Lös liftkort i Tandådalen/ Hundfjället och det ingår kvällsåkning på den anläggning som har kvällsskidåkning, oavsett om det är i Lindvallen Högfjället, Tandådalen eller Hundfjället. Med ett veckokort har du kvällsåkning alla dagar i veckan.

Alpinfakta med Skipasspriser, skiduthyrning, skidskola m.m >>

 

På längden

I Hundfjället finns fina och välpreparerade längdspår och elljusspår. Eljusspåret tar dig även till Tandådalens längdspår.

Kika även på längdfakta från Hundfjället >>

 

För barnen

I Hundfjället trivs inte bara vanliga skidåkande familjer utan också hela Sälens befolkning av troll. De har bott här ett par år nu och för varje år flyttar fler och fler in. Sväng förbi och hör dem prata, sjunga, busa och stå i. Ett kilometerlångt sagoäventyr med över 400 trollskulpturer i trä. Trollskogen är en upplevelse för både barn och vuxna. Barnen har dessutom en egen dreampark, med specialbyggda  hopp och liknande för att passa just små skidåkare.

Mat och nöje

Hundfjället erbjuder flera frestande alternativ när magen kurrar. Nämnas kan prisvärda Ahléns Bar eller Grills övervåning.

Skid och badbussen

Med skid och badbussen blir det enkelt att uppleva hela Sälen.
Läs mer om Skid och Badbussen här >>

Övriga aktiviteter

Pool, ice-carting, skotersafari, hundspann, häst och släde, barnstuga, Knatte Ski Cross Cup, Vikingaäventyret, Trollskogen by Night och Trollskogen by Night "junior".

Stugor vid Tandådalen - Sälen

I Tandådalen finns boende för alla önskemål Vi har lägenheter eller fjällstugor i alla storlekar. Hitta din favoritstuga för årets skidresa!

Boende i Hundfjället/Tandådalen - Boka online >>

 

Vädret i Sälen