Sök & Boka

Kundkorg

Erbjudanden

Vill du ha hjälp?

Vår support finns för dig
för att hitta rätt stuga
eller hotell i fjällen
Välj kontaktsätt nedan:


054-10 24 00


Mån - fre 09.00 - 18.00
Lördag 10.00 - 14.00

Webbokningshjälp ›
Maila din fråga ›
Beställ broschyr ›

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev Fjäll:


E-postadress
Förnamn
Efternamn
Postnummer

Vår policy för e-postadresser

Kvitfjell - Lillehammer

 
Ladda ner:
Pistkarta (.jpg)
Kvitfjell: Spårkarta - Längd (.pdf)


Gå direkt till översikt med stugor, lägenheter och hotell i Kvitfjell >>

 

I Norge utsedd som bästa skidorten för alpinskidåkning!

Läcker utsikt, inbjudande fallhöjd och välpreparerade pister bidrar till detta, men det är många som tror att Kvitfjell bara har svarta pister för de modigaste. De har fel! Här finns något för alla skidtyper och brädor, för alla nivåer av kunskap och erfarenhet. Kvitfjell har utvecklats till en av Norges alpinanläggingar med störst variation. Här finns möjligheter och upplevelser för alla. Här har man inte sparat på krutet när det gäller kvaliteten - fråga grabbarna och tjejerna i World cup-cirkusen som ofta besöker Kvitfjell. Med en säsong som varar från okt/nov till slutet av april, är Kvitfjell en av Norges mest snösäkra skidorter.

Se film (fra 2010) från Kvitfjell genom att klicka på bilden nedan.

Upplev Kvitfjell från ovan: 360 gradersvisning
- Mellanstationen med vy över bla GudbrandsGard Hotell. Klicka här >>
- Vestsidan. Klicka här >>
- Gudbrandsdalen mot Mellanstationen. Klicka här >>

Alpint

Tack vare att de totalt 29 km långa nedfarterna ligger på båda sidor om fjället, kan du njuta av sol hela dagen. Den längsta pisten är hela 3500 m lång och har en fallhöjd på 852 meter, med andra ord; inga upp-och-neråk här inte. Hotell, stugor och lägenheter finns för alla smaker och ligger mitt i backen på 750 meters höjd över havet. - Succén från förra säsongen, den nya juniorparken vid mellanstationen måste testas! En park som är tillrättalagd för nybörjare och för den som vill testa jibbing. Ligger vid barnområdet på mellanstationen.

Här hittar du alpinfakta med Skipasspriser, skiduthyrning, skidskola m.m >>

 

2013/2014: Upp till 30% bättre priser på skidhyra när du bokar ditt boende hos Bengt-Marttins Läs mer under Alpinfakta >>

Het Nyhet
Hafjell och Kvitfjell kopplar samman skidanläggningarna med gratis skidbuss.
Bussturen tar ca 35 minuter. Liftkort gäller på båda skidorterna. Bussar avgår kl. 10.00, varje tisdag, torsdag och lördag i perioden mellan jul och påsk, från Hafjell Alpinstation & Kvitfjell Vestsidan. Återresa anpassas efter respektive öppningstider under säsongen.
Expressbuss mellan Hafjell och Kvitfjell Vest

  

På längden

Tar du dig hellre fram i sakta mak, finns miltals av spår längs den 1000 meter höga fjällryggen. Och som sagt, utsikten är verkligen läcker. Om du gillar längdåkning så har du hela 600 km natursköna spår att köra i.

Kika även på längdfakta från Kvitfjell >>

 

För barnen

Här finns självklart också de lätta backarna för de minsta skidåkarna. Två skyddade barnområden, ett på vardera sida om fjället och båda med egen lift, värmestuga och ett rullband för de minsta.

Mat och nöje

Backarna erbjuder flera restaurangalternativ, bar eller pub. För dig som väljer självhushåll finns en liten men välsorterad matbutik vid mellanstationen. Vill du besöka större butiker så gör du det i dalen, ca 15 minuters bilväg från Kvitfjell.

Övriga aktiviteter

Kvitfjell har mer att ge än bara fina alpina nedfarter. Varför inte prova ett par åk i skicrossbanan, testa ett par hopp i terrängparken eller bara ta det lugnt på relaxavdelningen på GudbrandsGard Hotel.

 

Se hela vårt utbud av stugor, lägenheter och hotell i Kvitfjell >>