Sök och boka Varukorg Mina sidor

Vill du ha hjälp?

Vår support finns för dig
för att hitta rätt stuga
eller hotell i fjällen
Välj kontaktsätt nedan:


054-10 24 00


Mån-fre 09.00 - 17.00
Lördag 10.00 - 14.00

Webbokningshjälp ›
Maila din fråga ›

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev Fjäll:


E-postadress
Förnamn
Efternamn
Postnummer

Vår policy för e-postadresser

Ramundberget

 
Ladda ner:
Pistkarta (.pdf)


Boende i Ramundberget - Boka online >>

    

Ramundberget - Massa äkta natursnö!

Vid det mäktiga Skarsfjället ligger Ramundberget, en plats man lätt blir förälskad i. Skidåkningen klassas av skidtidningarna som en av de bästa i Sverige. Ramundberget ligger i ett av Sveriges mest snösäkta områden, vilket ger en alldeles särskild vinterkänsla och fina offpistmöjligheter.

För dig som söker nya utmaningar, hjälp på traven eller vill åka lite säkrare finns skidskola alltid beredd. I en total skidupplevelse ingår både alpint, lite längd och kanske en tur på fjället. Befriande fritt från trängsel i backarna och med alla förutsättningar samlat på en plats.


 

Alpint

Ett variationsrikt skidområde. Flacka och branta backar med de senare årens alltmer populära parkerna gör det hela svårslaget. Berget självt har fått bestämma det mesta om lutning och topografi, backarna blir variationsrika och kul att åka i. Du kommer lite närmare "skidåkningens själ".

I Ramundberget finns flera Parker att välja på. Lekparken även kallat "drömlandet", flera linjer med roliga hopp, jibs och gupp i olika former. En omväxlande park att ha roligt i. Mitt i smeten ligger Stjärnparken och är platsen för riktigt feta hopp som ställer lite högre krav på åkaren. Parken är delvis belyst. Skogsparken är hälften naturlig, hälften handgjord. Shapen sköts av naturen. Klippor, gläntor och jibs. Ta första liften upp vid snöfall!

Nedan, se film där Henrik Olsson i tv-programmet Packat och Klart besöker Ramundberget:

 

Här hittar du alpinfakta med Skipasspriser, skiduthyrning, skidskola m.m >>

På längden

300 km preparerade längdspår, vilket är världens längsta spårsystem. För dig som vill ha mer finns det även 450 kilometer rösade leder.

Kika även på längdfakta från Ramundberget >>

Barnen och "LillRamis"

Barnen älskar Ramundberget, med eget LillRamis, säkert och tryggt avskilt från de övriga pisterna. Här finns barnlift, rullband och barnens eget kulhus med erfaren personal som ser till barnen och aktiverar med tävlingar och andra roliga utmaningar. Ett par decimeter nysnö förvandlar förresten hela området till en enda stor lekplats för alla med barnasinnet i behåll.

Mat och nöje

Naturens eget skafferi är en stor tillgång för områdets restauranger och krogar, du har sex olika att välja på. En måltid ska vara en höjdpunkt på dagen, en stund tillsammans med nära och kära, där dagens upplevelser summeras och jämförs.

Övriga aktiviteter

Spa med relax, pool, gym,och bastu, skoter och mycket populära Heliskiing.

Vädret Ramundberget

Boende i Ramundberget - Boka online >>