Sök och boka Varukorg Mina sidor

Vill du ha hjälp?

Vår support finns för dig
för att hitta rätt stuga
eller hotell i fjällen
Välj kontaktsätt nedan:


054-10 24 00


Mån-fre 09.00 - 17.00
Lördag 10.00 - 14.00

Webbokningshjälp ›
Maila din fråga ›

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev Fjäll:


E-postadress
Förnamn
Efternamn
Postnummer

Vår policy för e-postadresser

Lofsdalen

Visa allt boende
 
Ladda ner:
Pistkarta (.jpg)
Lofsdalen områdeskarta (.pdf)
Spårkarta - Längd (.pdf)
Boende i Lofsdalen - Boka online >>

 

Lofsdalen - Frihet i snö!

Lofsdalen uppskattas av skidåkare både längden och tvären. Här får hela familjen en lagom utmaning på fjällsluttningen. Lofsdalen erbjuder högst fallhöjd söder om Åre med 492 meter och drygt 25 nedfarter på solsidan, varav den längsta är 3,4 km.

Idag finns här nio liftar. Dessutom kan man testa att utmana sig själv i Skicross eller i någon av Lofsdalens funparker.

Alpinskidåkning i Lofsdalen

Lofsdalen ligger i snösäkra Härjedalen med pålitligt inlandsklimat med snö som täcker från november och försvinner i maj. Ett fjäll med alpin profil, från kalfjällstoppen på 1.125 m.ö.h. ned till stoppsladden framför restaurang Hovärken, med samma namn som fjället.

26 nedfarter från skyddad barnbacke där det lutar precis så att skidorna glider till Rännan där SM i speedskiing körts. Terrängparken Äventyret och fjällens bästa kvällsskidåkning, samt en lika utmanande som lättillgänglig offpist, Dream Park och jibberskola. Mitt i systemet finns en supermodern sexstolslift som tar dig ända upp till toppen. Glöm liftköer, sitt bekvämt och ta det lugnt.

Här hittar du alpinfakta med Skipasspriser, skiduthyrning, skidskola m.m >>

 

På längden

70 km proffspreparerade längdspår, varav 2,8 km med elljus, passerar runt knuten till de flesta boenden och drar vidare genom skyddande skog till vildaste fjällvyer. 150 km rösade leder för traditionell turåkning.

Kika även på längdfakta från Lofsdalen >>

 

För barnen - Snöland i Lofsdalen

Barnvänligt skidområde med nedfarter för alla barn. Loffe heter barnens blåa björn som arrangerar många aktiviteter för de små. Skidskola finns naturligtvis också.

Aktivitetshus vid Fjällanläggningen skall man inte heller missa. Här finns det bowling, olika simulatorer, lekland med spel, biljard och dart. Skoj skoj!

Mat och nöje

Flera spännande alternativ och frestande menyer när det är dags för en matpaus. Lokala menyalternativ, after ski och pub. Restaurang Hovärken har fått en utbyggnad och blivit både större och finare.

Övriga aktiviteter

Snöskoter på välpreparerade leder, vinterfiske i Lofssjön eller i någon tjärn, renrajd, häst eller tolka efter bandvagn till våffelstugan.

klart.se

 

Boende i Lofsdalen - Boka online >>